Is een boorhamer ook voor normaal boorwerk?

Jasperv

  • #1
Hi,

Ik heb laatst voor een klein prijsje een Bosch GBH 2-22 RE boorhamer gekocht omdat ik binnenkort aardig wat te boren heb in steen en beton.
Deze boorhamers hebben niet echt veel snelheid (1000 toeren per minuut) en ik vraag me af of dit nou nadelig is voor andere boorklusjes zoals in hout en metaal?

Moet ik nog een gewone boormachine kopen voor deze normale boorklusjes of is deze boorhamer genoeg?

Dank je wel,

Jasper
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Het toerental is afhankelijk van het materiaal. Meestal is hoe harder het materiaal hoe langzamer de boor moet draaien.
Je kan, mits voorzien van een spankop, deze machine ook in hout en staal laten boren.
 

Kees61

  • #3
As je af en toe een gaatje moet boren en je hebt een boorkopje voor die machine, dan kan je dat best gebruiken hoor.
Ik vind een hamerboor met boorkop al snel te zwaar worden en soms blijft het ding ook nog een beetje kloppen, maar nood breekt wetten.
 

Jasperv

  • #4
Bedankt voor jullie reakties, ik denk dat ik het geld maar in mijn zak houd dan, ik heb tenslotte ook nog een accuboormachine liggen.

Nog even een vraagje, is het verstandig om voor het boren van een klein gaatje in een stenen muur de boorhamer niet op hameren te zetten, ik heb namelijk geen zin om gelijk door de muur heen te rammen.

Jasper
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Dat hangt van het materiaal van de muur af: bij beton kun je hem beter wel op hameren zetten. Bij zachte steen kan het ook zonder, echter loop je meer gevaar dat de boor vastloopt door het gruis.

Maar bij die boor zit toch een diepteaanslag neem ik aan? Als je die redelijk instelt ga je niet snel dwars door de muur heen.

Een klein gaatje in niet te harde steen kun je trouwens vaak ook heel goed met je accuboor doen. Gewoon proberen wat het beste bevalt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu