Inzichtelijk vraagje over eventueel dichtmetselen deur

Ruudje88

  • #1
Beste,

Ik ben momenteel druk bezig met het verbouwen van mijn huis (uit 1947.Tussen de kamer en keuken is recentelijk een muur gebroken waardoor de keuken dus open is nu. Nu heb ik een inzichtelijk vraagje over het eventueel dichtmetselen van een deur die tussen de hal en de keuken zit. Doen of niet doen? Sta er zelf vrij neutraal in maar hoor binnen mijn omgeving gemengde reacties.

Extra info: De gang is volledig onderkelderd en de deur naar de kelder zit onder de trap.

Alvast bedankt!

Idee 1:


Idee 2:
 

SvHalm

  • #2
Wat ben je verder van plan met je keuken en hoe ziet de huidige opstelling van aanrecht etc. er uit?
Heb je kinderen of zijn daar toekomstplannen voor?
Hou je van modern en strak?

Vrienden van mij hadden ongeveer hetzelfde dilemma en hebben de deur dichtgemetseld waardoor ze 2 dingen hebben bereikt.

Ze hebben een "schier-"eiland geplaatst in de doorgang tussen kamer en keuken, ze hebben de eettafel neergezet waar bij jou nu de berging staat. Ze hebben de pui van de "berging" (uiteindelijk) voorzien van dubbele openslaande deuren.

Als je van modern en strak houd is een dergelijke oplossing erg aan te bevelen. Je creëert ruimte in je woonkamer en hebt een "intieme" eetgelegenheid die toch met alle andere ruimten in contact staat.

Door het toepassen van brede doorgangen in zowel de achterpui van de woonkamer als in de "berging" heb je in de zomer ook het gevoel dat je buiten bent. Je kunt alles letterlijk opengooien en creëert een grote leefruimte (waar het ook in de winter aangenaam is).

Belangrijker nog bij open plan is dat de keuken in contact staat met de overige ruimten terwijl het géén storende factor wordt in je interieur omdat je er niet rechtstreeks in kijkt. Het schiereiland voorkomt dat. De doorloop vanuit de woonkamer naar de keuken kan ruim genoeg blijven om alles ook ruimtelijk te houden en met de juiste materialen kan het zeer hoogwaardig worden terwijl het echt niet de kop hoeft te kosten.

Het achterste deel van de woonkamer is bij kleine kinderen ideaal als speelhoek. Zo heeft iedereen zijn eigen stukje in het leefdeel.

Maar goed, ik draaf door, alles valt en staat met je persoonlijke wensen en omstandigheden.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik zou de deur alleen wegwerken als de keuken er voor langs moet lopen. Staat er bv. alleen een losse kast, laat de deur dan lekker zitten. Als je de Kruk er vanaf haalt kan deze ook niet meer gebruikt worden.

Dan is het in de toekomst weer makkelijker te veranderen.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Dichtmetselen, de deur heeft zijn functie verloren omdat de muur tussen kamer en keuken verwijderd is.
 

Ruudje88

  • #5
Mag een slotje op, ik laat de deur tijdens de grote verbouwing nog een tijdje open als doorgang en denk er verder nog even over na.

Bedankt voor de reacties!
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
4
11

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu