Intergas kompakt solo HRE storing 4

Pendersx

  • #1
Besten,
ik heb een HRE kompakt solo die vaak (meermaals per dag) in foutcode 4 terecht komt. Ik weet dat ik met een redelijke lange aanvoerleiding zit maar volgens de leverancier van het materiaal val ik nog steeds binnen de norm. Nu is het zo dat ik soms een 10 tal keer moet resetten en soms maar 1 keer en dat hij dan weer verschillende dagen goed ontsteekt. Wat ook wel vaak gebeurd is een harde plof als de ketel dan toch ontsteekt, vaak gecombineerd met het water wat uit de sifon spuit. Waar zou dit aan kunnen liggen? Het is een volledig nieuwe installatie. Alvast bedankt als er een reactie zou zijn
 

Kacheltje

  • #2
Om zeker te zijn dat je leidinglengte niet te lang is zal je dit toch moeten (laten) meten.
Verder kan het zijn dat de onsteker niet goed is afgesteld of functioneerd.
Het kan zelfs nog zijn dat je gasdrukregelaar bij de meter niet goed werkt, maar daar kom je pas achter met meten van de gasdruk.

Niet duidelijk is het of dit een probleem van de laatste tijd is of altijd al problemen gaf. Heeft de installatie ondanks dat deze recent is wel goed gefunctioneerd?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #3
Is de installatie aan gelegd door installateur, of heb je het zelf gedaan.
Hoe oud is het toestel
Hoe dik is de aanvoer leiding

Dat er water uit de sifon komt bij een mis ontsteking en de de plof is normaal.
 

Pendersx

  • #4
Het gaat om een volledig nieuwe installatie, en dit probleem doet zich voor van het begin. Ik heb alle werken zelf uitgevoerd. De leidingen zijn bij de keuring opgemeten en deze had dit vergelijken met zijn tabel, hij zei dat de leiding voldeed zoals het nu was. Ik melde dat ik wel wenste een gashaard bij te plaatsen, daarvoor was wel een aanpassing nodig want anders vermoedde hij dat de ketel in veiligheid zou gaan.

Ik kan via een collega op het werk een manometer krijgen die ik op de ketel kan plaatsen voor de voordruk te meten. Zal het dan weer posten, hopelijk komt daardoor wat duidelijkheid.
 

Tumkie

  • #5
Overlaten aan VAKMAN ...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Ik weet dat ik met een redelijke lange aanvoerleiding zit maar volgens de leverancier van het materiaal val ik nog steeds binnen de norm.
De leidingen zijn bij de keuring opgemeten en deze had dit vergelijken met zijn tabel, hij zei dat de leiding voldeed zoals het nu was.
U zult met de leverancier in de slag moeten want op het forum worden deze vragen niet beantwoordt, zie de forumregels.
Het is tevens onmogelijk een beoordeling te geven over de leidingen zonder ter plaatste de nodige zaken op te meten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu