Instortankers voor kapschuurtje stabiel genoeg?

Jan Koop

  • #1
Beste mensen,

Ik heb de volgende instortankers gebruikt:




Ik heb deze ankers in beton gestort. Ze steken er gezien hun constructie redelijk bovenuit. Door hun constructie, in hoogte verstelbaar, ontstaat er ook enige speling en dit is aan het kapschuurtje wat ik aan het maken ben te merken.

Ik heb het geraamte van het kapschuurtje van 4 bij 2 meter af inclusief schragen en zo. De rabatdelen aan de buitenkant zijn nog niet bevestigd. Zes poeren gemaakt: 65 cm diep tot op rode grond. Stoeptegel onderin, rioolbuis erop, onderaan twee draadstangen, verder onderin wat snelbeton om de stangen vast te zetten, dichtgegooid met zand en daarna de rioolbuis van 120 mm volgegooid met gewoon cement met daarin het anker.

Nu staan er staanders op van 12 cm bij 12 cm.
De dakpannen moeten er nog op. Deze geven een gewicht van ca 650 kg. Gewicht hout ca 600 kg
Dus per anker een gewicht van ca 225 kg.

Nu zijn mijn vragen:

1) Wie kent deze instortankers en is daarbij de speling bekend? (Komt volgens mij door de schroefdraad die erop zit) Daardoor kan als ik tegen een staander aandruk het geraamte iets bewegen. is dit normaal? Wat voor gewicht kan dit instortanker verdragen"Ik kan de specificaties nergens vinden!
2) is de constructie van de poer ( 6 stuks in totaal) voldoende om het tuinhuisje van genoeg stevigheid te voorzien? Zo niet van zou ik er dan aan moeten/ kunnen veranderen?

Graag jullie reacties,
 

Jan Koop

  • #2
Hier als aanvulling nog twee foto's van het schuurtje. Aan de achterzijde en aan de achter zijkant komen rabatdelen. Boven in de nok komen nog kleine multiplex driekhoejes ter versteviging! En dus bovenop dakpannen.





Graag jullie reacties.
 

Jan Koop

  • #3
Niemand een advies? Wil graag deze week het verder afwerken. Heb op dit forum ook al wat rondgekeken en kom wel tot de coclusie dat de poeren mogelijk wat aan de kleine kan zijn. En de instortankers nu ook niet de beste zijn. Maar goed deze constructie is mij door deskundigen geadviseerd. Heb mijn twijfels dus graag julie advies.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik zou me er niet druk om maken, er zitten 6 poeren in. er moet heel wat gebeuren om dat over te blazen, de druk kunnen de ankers wel aan.
Zet het zichtbare deel van de ankers wel even in de verf om roesten te voorkomen en vul de poeren zo op dat het water er vanaf loopt, zo blijft er water in staan.
 

Jan Koop

  • #5
Dat is goed om te horen. Bedankt! En de speling die het schuurtje enigszins heeft door de schroefconstructie van de instortankers, is ook geen probleem? Het geheel wordt daardoor als je er tegenaan drukt wel iets beweeglijk.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Als de planken eraan zitten wordt het geheel wel steviger.
Het beste zou zijn wat langere schoren te gebruiken, daar wordt het heel wat steviger van, misschien kunt u wanden waar de planken op komen langere schoren aanbrengen.
 

Jan Koop

  • #7
Bedankt voor je reactie. Ik zal er langere schoren aan brengen.

Heb nog wel een andere vraag: Het schuurtje is van vurenhout gemaakt en gebeitst, twee maal. Tussen de houten verbindingen bevinden zich nog kieren, bij voorbeeld dat een en ander niet geheel haaks is. Is het verstandig deze kieren dicht te kitten? En soms zit in het vurenhout wat scheurtjes. Ik heb ze vol laten lopen met beits. is het nog verstandig om ook deze dicht te kitten. En de ingedraaide schroeven dichtkitten? Weet dat vuren vrij snel wegrot.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Schroefgaten die in weer en wind zitten kunt met een likje verf behandelen.
Zolang het hout nergens opgesloten zit en het vocht dus kan verdampen gebeurt er niets met het hout, die kieren hoeft u zich geen zorgen om te maken zolang er geen water in kan blijven staan.
 

Jan Koop

  • #9
Aanvullende vraag: kan ik de dakpannen er gewoon los opleggen? Gezien dat het een open kapschuurtje is!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Wanneer het sneldekpannen zijn zou ik het wel durven wagen, hebt u pannen met een licht gewicht dan kan er bij een flinke storm wel eens 1 of meer afwaaien.
 

Jan Koop

  • #11
En nog een vraagje: Heb nogal wat ongeschilderd vurenhouten planken en palen. Kan ik dit bewaren in het kapschuurtje? Ik heb daar een plafonnetje gemaakt en daar wil ik het opleggen. Geen last van inkruipend ongedierte en vocht?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #12
Ja.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu