Installatie Honeywell Chronoterm IV

Cubebikes

  • #1
Ik heb in mijn nieuwe huis en recente ketel Nefit Topline Compact, met een Nefit Moduline 200 bedieningspanneel/thermostaat in de woonkamer.
Deze heeft echter geen programmeerfunctie (alleen nachtverlagingsstand) en dat zou ik wel graag hebben (instellen dat cv elke ochtend om 7 uur aangaat, om 9 uur weer uit, vakantieperiodes, noem maar op etc.)

Is een Honeywell Chronoterm IV ALTIJD te monteren en kan ik de Nefit thermostaat dus simpel vervangen? Of kan dat niet standaard met alle thermostaten?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Nefit beschikt over een eigen communicatie protocol.
Zoals vele fabrikanten het open therm protocol gebruiken.

Helaas doet Nefit dat niet.
Je kunt wel een Moduline 300 of (400 indien weersafhankelijk stoken gewenst wordt. ) gebruiken.

Wil je toch die chronoterm gebruiken zul je inde ketel op het aansluit kroonsteentje 2 kabels moeten wissen van modulerende aansluiting naar aan-uit aansluiting.
 

Xr8

  • #3
De chronotherm 4 kan er op, mits het een uitvoering is met batterijen. De modulerende uitvoering ervan kan niet op een Nefit ketel. Ik zou op zo'n moderne ketel overigens geen aan/uit thermostaat zetten maar kiezen voor de moduline 300. Hierdoor benut je de mogelijkheden van de ketel beter. Deze zal minder start/stops maken en veel gelijkmatiger gaan stoken.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu