Inlaatcombinatie vervangen

Sloogs

  • #1
Mijn inlaatcombinatie werkt niet meer. Ik moet natuurlijk het water afsluiten maar mijn vraag is wat gebeurt er met de leiding die vanaf de boiler komt? Kan ik de inlaatcombinatie er gewoon tussen uit halen? Ik heb geen zin in 80 liter water over mijn vloer. Ik hoef toch niet eerst mijn boiler te legen?
 

Kacheltje

  • #2
De koudwater afsluiten bij de inlaatcombi. De boiler eerst elektrisch uitzetten zodat deze niet gaat verwarmen tijdens het aftappen en zo stuk kan gaan.
Daarna draai je een aangesloten heetwaterkraan open en open je de overstort. De boiler loopt via de overstort leeg (heet water)
Heb je geen afvoer op de inlaatcombi dan zal je het water moeten opvangen.

Je kunt ook de boiler uitschakelen en nog gebruik maken van het warme water wat er inzit, zo hoef je geen heet water weg te gooien. De afsluitkraan dan nog wel even aanlaten anders heb je geen warm water. :mrgreen:
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #3
Zolang iedereen van de warme kraan afblijft, komt er heel weinig water, das op te vangen met een vaatdoek. Het blijft op vacuüm hangen in je boiler. nogmaals iedereen moet wel van een warm water kraan afblijven, anders heb je natte voeten

Groeten b
 

Sloogs

  • #4
Bedankt! Dus eigenlijk alleen het water afsluiten en dan kan hij er gewoon tussen uit?
 

Sloogs

  • #5
@ Kacheltje:
Ik zal toch mijn hoofdkraan dicht moeten draaien om de inlaatcombi er tussen uit te kunnen halen. Hij zit op mijn koudwaterleiding waar druk op staat dus alleen afsluiten bij de inlaatcombi kan niet!
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #6
Uiteraard moet de hoofdkraan afgesloten worden ja.

groeten b
 

Sloogs

  • #7
Ok, bedankt voor je info! Eng idee op vacuüm maar ik had inderdaad al eens zoiets gehoord! Ik woon in een flat dus heb echt een probleem als de boiler ineens gaat lozen. Ik heb het ooit eens meegemaakt en dat komt er niet langzaam uit lopen maar het spuit er uit! Bedankt Boudewijn ! Maandag ga ik hem vervangen. Gr.Sloogs
 

Kacheltje

  • #8
Dat is op het moment van vervangen wel handig ja. :mrgreen:
Als het aftappen en vervangen nog even duurt heb je iig nog koud watertot je beschikking, dat was de insteek om eerst de inlaatcombi dicht te zetten.
 

Sloogs

  • #9
Ik begrijp het! Ik snap nu wat je bedoelt.Ik ga het nu uiteindelijk doen zonder aftappen. Scheelt weer tijd en werk. Ik heb begrepen dat je hem er gewoon tussen uit kan halen en dat de boiler niet gaat lozen als je maar geen kraan open zet. Het water blijft er door een vacuüm in zitten. Eng idee maar schijnt wel te kunnen. Bedankt nog voor je info. Mvg,Sloogs
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #10
Na het sluiten van de hoofdmeter, wel even de warm waterkraan open draaien, tot er geen water meer komt, niet vergeten dicht te draaien, dan is ook de druk eraf, en scheelt lekwater bij het los halen van de inlaat combinatie.

groeten b
 

Sloogs

  • #11
Dankje. Zal ik doen! Ik zal nog laten weten hoe het gegaan is. Mvg,S.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu