Inkorten knikarmen van knikarmzonnescherm

Pteekman

  • #1
Hallo,

Ik heb via marktplaats een knikarmzonnescherm gekocht van 300 cm breed en wil hem inkorten naar 260 cm breed. Op dit forum stuitte ik op een volledige uitleg, dus ik dacht: dat gaat lukken. Maar nu zag ik dat de "ellebogen" van de knikarmen in ingerolde toestand van het scherm ongeveer 20 cm van elkaar afzitten. Als ik mijn scherm dus met 40 cm versmal, overlappen de knikarmen elkaar dus met 20 cm. En dat kan volgens mij niet. Maak ik een denkfout? Of kan iemand mij uitleggen of en hoe die knikarmen in te korten zijn?

Alvast hartelijk dank!

Peter
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een merk en/of een paar foto's zijn welkom, zo schiet het niet echt op :wink:
 

Pteekman

  • #3
Ik heb geen merk kunnen ontdekken op het scherm, dus waarschijnlijk niet al te duur geweest. Ik hoop dat je wat hebt aan de foto's. Het heeft dus een oogwindwerk, verder kan ik geen bijzonderheden ontdekken. In de knikarmen zitten stalen kabels die voor de vering zorgen neem ik aan en daar zit 'm met name mijn vraag: als je die armen kan inkorten, hoe zit dat dan met die staalkabels. Hoe krijg ik die weer op spanning?

Voor de volledigheid: Ik wil de breedte met 40 cm reduceren, dus als ik 10 cm van elke knikarm (het gedeelte dat aan de muurkant zit) afzaag, win ik in het midden 20 cm en zouden de ellebogen net tegen elkaar aan komen als ik het scherm oprol.

Hoop dat dit voldoende is...
 

Pepjo

  • #4
En hoe moet dat dan weer aan elkaar ?
Het lijkt me dat je de "gewrichten" er moet afslijpen, dan een stuk arm ertussenuit en dan de boel weer aan elkaar lassen.

Een hoop werk, waarvan ik betwijfel of het echt mooi wordt....
 

Ralph

  • #5
Daarnaast word de uitval ook minder. Maar zitten de koppelingen er niet geperst op met een knelrand?
Dat zou je los kunnen zagen en zet je later weer vast met zelftappers. Zomaar ff een brainstormpje zeg maar, dus niet direkt beginnen te zagen maar eerst goed kijken.
 

Kluske

  • #6
Ga de armen niet inkorten dit is onmogelijk en tevens levensgevaarlijk.
Binnen in de armen zitten namelijk veren die constant onder hoge trekspanning staan, het zomaar doorsnijden van de armen kan grote gevolgen hebben. het enige alternatief is naar een zonwerings leverancier en vragen naar knikarmen met gelijke delen en een uitval van 2.5m
 

Ralph

  • #7
Kijk.......toch handig dat er ook vakmensen zoals Kluske op dit forum rond rennen :) Ik wist niet dat er veren inzaten.
 

Pteekman

  • #8
Bedankt voor de tips. Ik heb hem inmiddels doorverkocht aan iemand met een breder huis.. :-)
 

Pepjo

  • #9
Dan kan deze dus wel op slot.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu