Inkassingen en opleggingen

FrenkieIII

  • #1
Beste klussers,

In ons nieuwe huis moeten heel wat inkassingen gemaakt worden voor de houten balken van de vloer (120 stuk, 8 bij 20 cm en minimaal 10 diep) en de metalen liggers van de tussenvloer (IPE 220 en 270).

Nu heb ik deursparingen gezaagd met een waterdiamantcirkelzaag en ik heb een paar inkassingen gemaakt met een sloophamer.
De sloophamer maakt zoveel herrie dat ik al mijn buren tegen me in het harnas jaag. Het diamantzagen gaat veel geruislozer (hiervan hadden de buren geen last) maar ik vind het een onding. Zwaar, lastig recht in te zetten en hij hapt makkelijk. Voor inkassingen is een cirkelzaag niet heel handig omdat je of teveel zaagt om op diepte te komen, of je blijft binnen de afmetingen maar dan moet je heel veel bikken.

Heft iemand een goed idee?

Bij een bekend verhuurbedrijf verhuren ze watergekoelde diamantkettingzagen (90 euro per dag, 280 per week, excl. slijtage. Iemand ervaring? Lijkt me erg handig.

Alvast bedankt! :P :P
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #2
Deze zijn super handig.
maar doe het werk even goed beschermd en op een steiger.
Deze aparaten zijn levensgevaarlijk.
 

Ralph

  • #3
Gewoon gaten boren met een kernboor zou ik doen denk ik, gaat sneller dan en sstiller dan hakken. Die kettingzaag......mwah nee, op de punt inzagen wil op hout ook slecht en ik schat in dat dat in een muur niet anders is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu