Infrarood verwarming, wie heeft hier ervaring mee.

David66j

  • #1
Hallo allen ,

Sinds een aantal weken woon ik in Den Haag in een nieuwbouw wijk. Bij mij in de buurt zit een bedrijf dat gespecialiseerd is in infrarood verwarming.

Voor onze badkamer wil ik een design radiator hebben maar hiervoor moet ik leidingen om gaan leggen en daar heb ik na 3-maanden verbouwen geen zin meer in. Nu heb ik gekeken op de website van dat bedrijf en hier staat van alles over infrarood verwarming, je koopt zo'n verwarmingsscherm, stopt het in het stopcontact (aanwezig in bijna iedere badkamer) kamerthermostaat erbij en klaar is kees...

Op de site zeggen ze min of meer dat het goed is voor je gezondheid en dat mensen met astma en reuma baat hebben bij infrarood verwarming.
Qua aanschaf is het niet veel duurder dan een normale verwarming maar het energieverbruik is een stuk lager dan conventionele verwarming.

Mijn vraag is heeft iemand ervaring met infrarood verwarming, hoe voelt het en is het inderdaad goed voor je gezondheid? Ik hoor graag van u.

Ik ben dus slechts benieuwd naar mensen die dit zelf ook hebben of die iemand kennen dit infrarood verwarming heeft en evt. kunnen vertellen of het inderdaad goed is voor je gezondheid.

Groet,

David
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
David66j schreef:
... stopt het in het stopcontact (aanwezig in bijna iedere badkamer) ...
In een badkamer mag in heel veel situaties helemaal geen stopcontact zitten!

Alleen onder bepaalde strikte voorwaarden, aardlekschakelaar en zone 3, is het toegestaan. In de meeste badkamers zit geen stopcontact!
 

David66j

  • #3
:mrgreen: Ik krijg een zeer naar gevoel bij dit forum, ik schrijf een verhaaltje, zet er een web-site adres bij en wordt beticht van het maken van reclame. Pas het berichtje aan (zonder site-adres en naam van het bedrijf)(wat ik er alleen op heb gezet zodat mensen weten waar ik het over heb) en krijg een antwoord met dikke letters en bepaald geen opbouwende kritiek.

In bijna ieder nieuwbouw (geheel vinex leischenveen) wordt de badkamer voorzien van een evt. aansluiting voor de wasmachine....en daar moet dan dus zo'n infrarood scherm ingeplugd worden...(want ik heb mijn wasmachine op zolder gezet...)

Groet!!! (ben benieuwd of men op dit forum wel tegen deze kritiek kan.....)
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Tuurlijk mag je kritiek hebben, ga gerust je gang.

Ik heb alleen kritiek gegeven op een gegeven dat je zelf genoemd hebt. Niet betrokken op jóúw badkamer, want die situatie had je niet genoemd.

Maar wel op de normale situatie, die in de (willekeurige) badkamer nu eenmaal aanwezig is. En daarin beschouw ik de reclame "aanwezig in bijna iedere badkamer" niet overeenkomen met de werkelijkheid.

Ik kan me gezien jouw reactie niet onttrekken aan de indruk, dat je je van deze negatieve reactie wel héél erg aantrekt. Waarom je dat doet weet ik niet.
bepaald geen opbouwende kritiek.
Je had liever alleen positieve reacties gehad?

Overigens is het vermijden van "Spam" een door alle vaste medewerkers aan dit forum geaccepteerd uitgangspunt, hetgeen ook duidelijk in de forumregels tot uiting komt.
 

David66j

  • #5
Oke Klusidee Kees, misschien iets te hard van leer getrokken, excuus.

Maar mijn vraag blijft staat: kent iemand dit soort verwarming, ik ken het alleen van de "infrarood-sauna" uit de bouwmarkten.

Graag een reactie van iemand die hier ervaring mee heeft.

groet,

David
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu