Inductieplaten

Joost28

  • #1
Wie heeft ervaring met inductieplaten?

Blijven deze glasplaten een beetje fraai na gebruik of brandt het vuil in en krijg je krassen op het glas??
 

Co de Witgoedman

  • #2
Bij gebruik en schoonmaken volgens de gebruiksaanwijzing heeft u jarenlang een mooie plaat.
Krassen ed. kunnen natuurlijk gebeuren, maar is afhankelijk van hoe u met de kookpannen en kookplaat omgaat.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #3
Bij een goede inductie kookplaat brandt er niet snel vuil in en beschadigen is ook niet echt een probleem.

Maar er zijn klanten waar ik kom, daar kan een blind paard nog schade aanrichten, en die bewoners vinden alles mooi.
Er zijn ook klanten die erg zuinig zijn op hun spullen, daar ziet het er na jaren nog uit als nieuw.

Ik kan niet zien hoe u er mee omgaat natuurlijk maar onze ervaring is goed en zijn zeer tevreden over dergelijk apparatuur.

Vr Gr en sucses met de aanschaf
 

Joost28

  • #4
Over het algemeen zijn wij zeer, zeer voorzichtig met onze spullen (het kost een hoop geld dus we vinden het zonde als er iets stuk gaat).

Zal dus wel meevallen vermoed ik, tenminste, wat ik van jullie lees denk ik dat het wel goed zal gaan.
 

Jacovrie

  • #5
Wij koken zelf al 14 jaar op inductie. We hadden een witte glasplaat, daar was na een 8-tal jaren het inbranden goed te zien ondanks het goed schoonmaken.

Tegenwoordig zijn het alleen zwarte platen. Deze zijn veel beter bestand tegen het inbranden. Wij zijn in ieder geval zeer tevreden over het koken op inductie.
 

H@ns

  • #6
Even terug naar de essentie!
Een kookplaat is bedoeld om op te koken. Als je gas of elektra gewend bent is het toch erg hard wennen aan inductie! Misschien ook iets om rekening mee te houden. :-|
 

Chathanky

  • #7
Het voordeel van inductie is toch dat net als bij gas de warmte onder de pan weg is, of vergis ik mij?
 

H@ns

  • #8
Dat klop ook (ongeveer). Maar het genereert andere en grotere hitte dan je bij gas gewend bent. Afregelen werkt ook anders.

Voor een pan met piepers is het niet zo'n probleem maar als je "echt" gaat koken wel.
Het is gewoon erg wennen, ik vind het niet fijn koken maar da's voor iedereen persoonlijk.

Mijn tip is dus; ga een keer proefkoken met inductie om te kijken of je het fijn vindt.
 

Co de Witgoedman

  • #9
Inductie koken, is net als wat het woord al zegt, koken dmv warmte welke op inductieve basis is ontwikkeld.
Het ontstaat door een snel wisselend magnetisch veld onder de kookpan waarbij de plaat de primaire wikkeling is en de pan de kortgesloten secundaire wikkeling is.
Hierdoor ontstaat in de bodem van de pan warmte en op deze manier wordt er gekookt.

Bij terugregelen of uitzetten duurt het uiteraard even voordat de pan de warmte heeft afgegeven aan het te bereiden gerecht.
Dit gaat bijna net zo snel als met gas, maar sneller dan de ouderwetse dikke kookplaat of het snellere keramische koken.

Groot voordeel is dat er naast de pan nauwelijks warmte ontstaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu