Indesit W123x wasmachine, trommel draait niet

Paul_Oudshoorn

  • #1
Volgende probleem.

Als ik het programma wil gaan draaien, begint hij met het spoelen door het bakje waar het wasmiddel ingaat. Vervolgens maakt hij het geluid dat hij normaal ook doet alleen draait de trommel niet.

Nu staat er ook een flinke laag water in de trommel. Dat water is overigens niet eens schoon. Het is een beetje troebel. kan iemand mij helpen?

mvg. Paul Oudshoorn
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Volgende probleem? Je eerste (hier op het forum) zul je bedoelen? Of begrijp ik het verkeerd? Of was je moederdag vergeten? :mrgreen:

Wat bedoel je met "zelfde geluid als normaal"? Dat je de motor hoort draaien?

Indien de motor draait terwijl de trommel dat niet doet, kan het zijn dat de aandrijfsnaar gesprongen is of er af ligt.

Je zult in elk geval de wasmachine moeten aftappen met het slangetje dat (neem ik aan) in de buurt van de pomp zit. Kijk even in de gebruiksaanwijzing hoe dat precies moet.
 

Paul_Oudshoorn

  • #3
Haha, ik bedoelde: ik zit met het volgende probleem, maar dit was korter.

Ik heb de wasmachine zojuist laten draaien met de kraan dicht waardoor hij in ieder geval het laagje water dat erin zat heeft weggepompt. Dat doet hij dus nog wel. Het geluid waar ik het over had is inderdaad het geluid van de motor. Klinkt dus logisch dat de interactie tussen de motor niet in orde is.

De oplossing die u bood, is dit iets dat ik zelf zou kunnen oplossen? Of is dit een dure reparatie.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik heb geen enkele documentatie van Indesit en kan dus niet zien wat een aandrijfsnaar kost, en hoe je hem moet vervangen. Misschien dat een van de witgoed-specialisten daar meer over kan zeggen.

Prijsopgaven voor "laten repareren" worden op dit forum niet gegeven. Een aandrijfsnaar is overigens in het algemeen geen super kostbaar onderdeel, en meestal vrij goed zelf te vervangen.

Je zou alvast kunnen kijken of je via een achterplaat bij de aandrijfsnaar kunt komen. Anders nog even vragen hier.
Enne... zeg maar gewoon jij hoor. :wink:
 

Paul_Oudshoorn

  • #5
Bedankt voor je snelle reacties Kees. Heb net de wasmachine opzij geschoven.
Ligt er opeens een zwarte band op de grond. Weet niet hoe een aandrijfriem eruit ziet, maar dit zou er een kunnen zijn en als hij op de grond ligt kan hij moeilijk werk doen in de wasmachine.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu