Indesit ISL 65C maakt een ratelend zoemend geluid.

Suziester

  • #1
Sinds de aankoop 3,5 jaar geleden heeft deze droger altijd goed gewerkt.
Nu ben ik een maand geleden verhuisd en is de droger in een kast geplaatst waar voldoende ventilatie is, en de deur staat open bij gebruik van de droger. De droger is op de wasmachine geplaatst.

Maar na een week begon de droger een erg hard zoemend geluid te maken. Daarna een meer ratelend geluid. Ik heb het idee dat het via de muren in de hele straat te horen is.

De droger word verder goed onderhouden, waterreservoir word elke keer geleegd, en ook het stof filter in de trommel word elke keer geleegd. Het andere filter onderaan word eens in de 2 maanden geleegd.

Wat kan er aan de hand zijn. ik ben zelf wel handig, dus voordat ik een monteur laat komen, zou ik graag kijken wat ik zelf zou kunnen doen?

iemand bekend met dit probleem, en of tips?


Graag hoor ik het van jullie!
 

Tommy-ON3TD

  • #2
Ik heb meerdere malen gehad dat er iets krom of instabiel was op de as van de motor. (ventilator, riemwieletje, .....)

Opendoen, en tijdens draaien kijken/voelen.
 

Suziester

  • #3
Kan ik de motor allen bekijken als ik de achter behuizing eraf haal? of kan ik ook wat zien via de voorklep, bij het ventilatie gat? aangezien daar de herrie vandaan komt?
 

Indesitjelle

  • #4
Hoi, schroef de elementkap aan de achterkant eens los, vaak zit de ventilator-vin op de motor as los (dolgedraaid) deze zit met een klem op de as geklemd, andere mogelijke oorzaken die regelmatig voorkomen zijn een gescheurde ventilator aan de binnenkant op gescheurde of ingelopen trommel as

succes...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu