Indesit ISL 65 C wasdroger droogt niet...

MvdL79

  • #1
Een poosje terug vertoonde de droger van mijn vriendin een probleem met het drogen van nat wasgoed. Hij blies alleen maar koude lucht.

Toen ben ik op zoek gegaan naar een oplossing, zodoende kwam ik op dit forum terecht. Inmiddels was ik erachter gekomen dat één van de klixons de boosdoener was (dankzij deze posting: Wasdroger Indesit ISL 65 C (EX) droogt niet).
Met een naald hierin geprikt, vervolgens een harde "klik" en de droger getest.

Met als resultaat: de droger deed het weer perfect.

Echter gisteren wederom hetzelfde probleem; wederom blaast de droger koude lucht. Dus ik vermoed, wanneer ik de droger weer uit elkaar haal, dat het wederom aan de klixon ligt.

Echter zou ik nu graag willen weten wat de oorzaak hiervan is? Want om nu "elke" keer de droger van zijn plaats te halen en uit elkaar te halen, is toch best aardig wat werk, wat het allemaal er niet leuker op maakt.

Iets moet dit toch veroorzaken? Misschien dat het op te lossen is.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Kijk alles eens na op pluizen, vaak is dat de oorzaak, de verwarming kan z'n warmte dan niet goed kwijt en de klixon springt eruit.
 

MvdL79

  • #3
Dus ligt toch aan het feit dat de droger zijn warmte niet meer goed kwijt kan? Vreemd op zich, want toen die voor de eerste keer het niet meer deed (koude lucht), heb ik de droger al goed schoongemaakt van pluizen. En dat is nog niet zo lang terug +/- 2 mnd. geleden.

Maar ik zal het nog een keer proberen. Zal er deze keer wat beter op letten.

PS. Kan ik de thermostaat ook schoonmaken op de één of andere manier, ik neem aan dat die spiraaltjes zijn?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
De spiraaltjes is het verwarmingselement.
 

MvdL79

  • #5
Oke bedankt, heb de spiraaltjes een beetje uitgeblazen, voor de rest kon ik er maar weinig mee doen.
 

MvdL79

  • #6
Nu heeft de droger het weer (precies) een maand gedaan zonder problemen, nadat ik de laatste keer de klixon weer opnieuw ingedrukt had.

Graag zou ik willen weten wat hiervan de oorzaak is en hoe ik dit permanent kan oplossen. Want dit begint een vervelende zaak te worden.

Alvast bedankt.
 

Johan m

  • #7
Staat hij toevallig in een kast en droog je altijd met de deur dicht? dan zou dit de oorzaak kunnen zijn. zitten er 2 of 3 klixons op, het is namelijk zo dat er een nieuw element is met 3 klixons en die blijft het wel doen ( bestel nr. C00258799) succes

gr johan
 

MvdL79

  • #8
Allereerst dank voor je antwoord.

Het is geen gesloten ruimte, de droger staat op de wasmachine (met ongeveer 15 - 20 cm speling van de muur). Dus het lijkt mij dat deze genoeg koele lucht om zich heen heeft.

M.b.t. de klixon; ik ben tot dusver nog maar slechts 1 klixon tegen gekomen. Die zat bij het verwarmingselement. Meerdere zijn mij absoluut niet opgevallen.

En mocht ik het element willen vervangen, waar kan ik dat het beste bestellen en tegen welke prijs ongeveer...? En is dit moeilijk te vervangen?

Sorry voor al deze vragen. :S
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9

MvdL79

  • #10
Kon zo 123 niet het onderdeel vinden.

Maar graag zou ik ook een antwoord willen hebben op mijn eerdere vraag, alvorens ik van alles ga bestellen.
M.b.t. de klixon; ik ben tot dusver nog maar slechts 1 klixon tegen gekomen. Die zat bij het verwarmingselement. Meerdere zijn mij absoluut niet opgevallen.
Kan het zijn dat er maar één klixon op zit? En is het vervangen van het element moeilijk / ingewikkeld. Of wijst het zichzelf?
 

MvdL79

  • #11












Nu had ik de plaatjes die ervoor zaten even weggehaald, toen kwam ik waarschijnlijk de oorzaak tegen wat de problemen met de droger veroorzaakt.

De onderste spiraal/verwarmingselement is gebroken. Ik denk dat dit de reden is dat de droger elke stopt met warm worden. Zie laatste plaatje.

Kan ik simpelweg dit vervangen, zo ja, heeft iemand daar een bestelcode van of zoiets dergelijks? Alvast bedankt!

Hopelijk kan iemand hier spoedig op reageren, want ik ga straks de stad in, dan wil ik meteen even langs Handyman gaan ofzo...
 

MvdL79

  • #12
Ik heb iets gevonden, maar voordat ik het bestel of ga halen, wil ik graag weten of dit het juiste element is.



Kan iemand mij hierin adviseren. En is dit moeilijk te vervangen?

//edit

Zo ff na flink zoeken op Google, kwam ik er tot mijn schrik achter dat dit element even 114 excl. BTW kost. Kan ik niet gewoon één spiraal vervangen ofzo? De overige spiralen werken nog zonder problemen, alleen die ene die gebroken is heeft af en toe kuren...
 

MvdL79

  • #13
Helaas zit ik (nog) altijd zonder een oplossing...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #14
Die spiralen zijn niet te repareren.
 

MvdL79

  • #15
Dus ipv 114 Euro te betalen, kan ik beter op zoek gaan naar een nieuwe droger? Immers kost een redelijke droger 300 euro... :S
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu