Indesit Condensdroger type SCG 1281 EL geen spanning meer

Ladybug_3131

  • #1
Ik heb al 8 jaar een Indesit condensdroger type SCG 1281 EL.

Nu zit ik met het volgende probleem.

De droger hoort het condens vanuit de trommel naar een bakje, achterin op de bodem van de droger, te pompen. Vanuit dit bakje zou het vocht omhoog gepompt moeten worden naar de bak, welke je dus aan de voorkant er uit kan halen om hem te legen.

Hier zit dus het probleem. In het 1e bakje zit een vlottertje die, bij teveel water in het bakje, omhoog slaat en de droger geheel uitschakeld en niet meer voorziet van stroom ter beveiliging. Het water in het bakje moet eerst verdampen voordat de beveiliging weer uitslaat. Dit kan dus weken duren.

Nu is de achterplaat van de droger gehaald en het bakje geleegd, zodat het vlottertje weer naar beneden is gezakt. De buisjes van het bakje naar de grote schuifbak zijn doorgeblazen en zitten niet verstopt. Ook het motortje van het pompje van dit bakje doet het gewoon. Maar op de een of andere manier wordt dit bakje toch niet geleegd en komt er geen water in de schuifbak.

Het 1e bakje blijft dus volledig vol staan met water en kan er dus niet meer gedroogd worden.

Enig idee wat er nog aan gedaan zou kunnen worden?

mvg
Ladybug
 

Co de Witgoedman

  • #2
Vermoedelijk heeft de pomp onvoldoende kracht naar boven toe..
 

Ladybug_3131

  • #3
Dus het beste is toch om dat pompje te vervangen?
 

Co de Witgoedman

  • #4
Maak er even een slangetje aan en controleer of hij de gewenste hoogte afpompt, zoniet dan zit er niets anders op dan de pomp te vervangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu