Inbouwtoilet Grohe Rapid

Ecversteeg

  • #1
Hallo,

Ik heb twee stuks inbouwreservoirs type rapid van Grohe. Bij deze inbouwtoiletten wordt een PP bocht meegeleverd van 90gr. Deze past in de klikbevestiging op het frame waarmee je via een meegeleverd verloopstuk het geheel op de rioolafvoer 125mm kunt aansluiten.
Nu wil het zo zijn dat bij 1 toilet de afvoer in de wand zit en dan ook nog eens precies achter het frame en op een hoogte die niet goed uitkomt.
:(
In de vloer of opzij afvoeren gaat prima vanwege de draaibare oplossing maar dit is dus een probleempje voor het 2e toilet. Ik denk zelf aan een oplossing met twee 45gr bochten of zo maar daarvoor is dan wel zo´n grohe aansluitbocht in een 45gr uitvoering nodig. Is dat leverbaar?
Zijn er nog meer ideeën?
Erik
 

Fiesiekus

  • #2
Ja.

Koop een goede closetsok en sluit die aan op de uitgang van de pot. Daarover kan je weer met 110 mm buis en (45 of 30 of 15-graden)bochten verder werken.
 

Xr8

  • #3
Een 45 graden bocht om een inbouw toilet aan te sluiten heb ik nog niet gezien, bij mijn weten zijn er alleen 90 graden en recht naar achter te koop.

De recht naar achteren is aan te sluiten dmv bijgeleverd verloop of 90mm pvc/pp materiaal.

De oplossing met toiletsok snap ik niet helemaal, je zult nl de riool aansluiting in de aangebrachte beugel moeten aanbrengen. Dit om de afstand van de spoel en riool aansluiting exact op maat te krijgen.

Tevens vind ik de aansluiting op 125 wat vreemd, meestal is dit 110mm.

Succes.
 

Ecversteeg

  • #4
Hallo,

In reactie op `bij mijn weten zijn er alleen 90 graden en recht naar achter te koop´ zou ik graag weten waar deze in de handel te krijgen zijn.
Wel goed om te horen dat er ook een rechte uitgang verkrijgbaar is die in de standaard klikbeugel past. Daarna verder met 2x45 moet dan lukken naar de aansluiting van, inderdaad, 110mm :oops: :wink:
Dank in elk geval voor de reacties.

Erik
 

Xr8

  • #5
De 90 graden zit er bij geleverd normaal gesproken.
De buis om recht naar achteren te kunnen is bij de groothandel te verkrijgen. Of dit bij de bouwmarkten is te verkrijgen weet ik niet.

Succes.
 

Fiesiekus

  • #6


Heet eigenlijk afvoermanchet. Deze is excentrisch; misschien kan je daarmee ook het hoogteverschil overbruggen?
 

Ecversteeg

  • #7
Enige hints voor een groothandel die deze rechte doorvoeren in het programa heeft? Ik zie weinig aanknopingspunten via google.... :(

Erik
 

Xr8

  • #8
Dit soort manchetten moet je eigenlijk niet gebruiken op onbereikbare plekken. Gebruik achter een frame liever manchet of lijmverbindingen.

Bij de Technische Unie hebben ze het zeker in het pakket. Van Geberit is zo'n pijp daar 100% zeker te verkrijgen. Of Grohe een andere aansluiting heeft weet ik niet. Gebruik eigenlijk alleen het andere merk.

Succes.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #9
Nadeel van de Technische Unie is dat ze alleen aan bedrijven leveren, niet aan particulieren. Het is mij nooit gelukt om daar spullen te kopen.

En als je gaat jokken en zegt dat je van een bedrijf bent, dan vragen ze gelijk om een KvK nummer :-|
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Iedere loodgieter kan zo'n ding bestellen via technische unie.
 

Ecversteeg

  • #11
Net met Ghohe NL gebeld. Zij geven aan dat de bijgeleverde in de klik 90gr afvoerbuis niet in een rechte uitvoering leverbaar is...
:?
Erik
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu