Inbouwspots in kunststof plafond

Miepmail

  • #1
Wie weet of je inbouwspots in een kunststof plafond kunt monteren en zo ja welke inbouwspots?

Wij kiezen straks voor een kunststof schroten plafond in de badcel maar willen toch graag weer inbouwspots in dit plafond. Het worden spots zonder trafo.

Wie weet of dit mogelijk is?
 

Fiesiekus

  • #2
Kan. Houdt de afstand tussen spot en overige materiaal aan zoals op de verpakking of gebruiksaanwijzing gegeven.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Er zijn op dit moment ook spots verkrijgbaar in led uitvoering. Deze geven niet echt een warm licht af, maar 20 tot 25w aan licht is toch al geen enkel probleem meer.
Voordeel; waterdicht, zeer lange levenduur, geen voelbare warmte afgifte en qua prijs komen ze ook aardig mee met de betere verlichting.
Ik zag laatst een setje met 3 spotjes met een lichtafgifte per spot vergelijkbaar met 18-20W halogeenlamp incl. geschakelde trafo voor net boven de 100 euro. Er stond bij "geschatte levenduur 50.000 branduren"
en "totaal opgenomen vermogen ongeveer 7,5W"

Ga je dat vergelijken met 3 spotjes van 25 W met een trafo die samen 80W opnemen dan gebruikt conventioneel in die 50.000 branduren 4000KW, terwijl de led maar 375KW op zal nemen.
Dat scheelt dan toch maar even 3625KW, tel daarbij het vervangen van lampjes bij op dan is die investering toch snel terug verdiend.

Nu alleen de kleur van het licht nog.

suc6

Gerrit
 

Fiesiekus

  • #4
Met een dergelijk laag LED-vermogen is warmte-ontwikkeling al helemaal geen punt meer.
 

Miepmail

  • #5
We zijn inderdaad bekend met de LED verlichting maar we vinden de kleur niet passen bij de kleuren van de badcel. Ook al is het goed voor de portemonnee. Maar bedankt voor de tip.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu