Inbouwreservoir voor toiletpot (geen wandcloset mogelijk)

Jac v Lieshout

  • #1
Wij willen onze toiletruimte op de eerste verdieping gaan renoveren. Er is geen wandcloset met inbouwresrvoir mogelijk omdat de wc-afvoer in het midden van de toiletruimte zit en deze ruimte te klein is om het toilet naar voren te plaatsen.
Verleggen van de wc-afvoer is niet mogelijk omdat deze anders in de woonkamer zou uitkomen en nu in de meterkast uitkomt.
Weet iemand of hier toch inbouwreservoirs voor te koop zijn en of het mogelijk is een inbouwreservoir met afvoer,aan te sluiten zijn op de toiletpot die dan op de vloer blijft staan. Je zou dan de afvoer in het waterreservoitr kunnen afdichten
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #3
Er wordt een pot met onderuitlaat bedoeld en dan is de voorgemonteerde afvoer in het frame van het inbouw reservoir overbodig geworden.

In principe lijkt me dit wel mogelijk met gewoon een standaard inbouw reservoir.
 

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #4
Er is ook een speciale bocht te koop om dit probleem op te lossen, een z.g. sprongbocht. Een grote fabrikant van inbouwreservoirs levert deze. Je kunt dan dezelfde afvoer gebruiken. Deze bocht is plat en neemt maar 7 cm ruimte in. Die 7 cm zul je dan in de vloer moeten uithakken. dat is niet veel meer dan de smeerlaag en de tegeldikte. Je kunt dan toch een hangend toilet monteren.

Groeten, Hein
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
:oops:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu