Ikea gasfornuis

Ronaldvw

  • #1
Hallo,

Ik heb op de camping propaangas. Nu wil ik een nieuw gasfornuis kopen en wilden dat kopen bij IKEA. maar nu het volgende.

Als ik op de site van IKEA kijk belgie staat Al onze gaskookplaten werken op propaangas

op de nederlandse site staat : De gaskookplaten in ons assortiment gebruiken normaal aardgas. Ze kunnen en mogen niet omgebouwd worden naar butaan/propaangas. Dit is wettelijk bepaald.

betekend dit dat de wetgeving in nederland gewoon anders is maar dat het dus wel zou werken. of zijn er ook andere (gas) verschillen tussen nederland en belgie?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Ja verschillen Aardgas en propaan gas.
als op de Belgische site staat dat ze propaan geschikt zijn, dan moet je daar 1 plaat Halen en niet in. NL.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Wij zetten alle huizen rond de kerk en in België bouwen ze de huizen aan de wegen die naar de kerk toe lopen. De aargas mannen vonden dat veel te ver weg om daar buizen naar toe te leggen/graven. Dus die moeten daar met een ander gas koken.
 

Pirke

  • #4
Is dit serieus ? Wist ik niet.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #5
Ik zou idd gewoon een kookplaat in België halen. Deze zijn al geschikt voor propaan.
Als je een Nederlandse kookplaat om wilt bouwen (wat dus niet mag), vervalt de CE keuring, en e.v.t. garantie. Gebeurt er dan wat, kan je het nooit meer verhalen op de fabrikant.

Hoe dat zit met het Kerkplein en de Kerk straat, weet ik niet, maar ik vind hem wel leuk gevonden.
 

EvdL

  • #6
Als je bij Ikea een los gastel koopt ( met 5 pitten van 90 cm ) krijg je de sproeiers voor butaan / gasflessen er gewoon bij.

Ik heb er een in FR en daarna een in NL gekocht en tot mijn stomme verbazing zaten de sproeiers er in NL ook bij ( terwijl ze bij de klantenservice in NL hadden gezegd dat ik voor mijn vakantie hut in FR ook maar naar de Ikea in FR moest gaan)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu