Ik heb het verpest (hoogglans gelakt kastje)

MoHe

  • #1
Hallo,
Ik heb een oud kastje geschuurd en gelakt met hoogglansverf. (Uiteraard eerst alles goed gereinigd, in de grondverf gezet enz.)
Het resultaat was na 3 lagen lak (+ de grondverflaag) best aardig maar niet zo strak als ik het wilde. Dus heb ik het opnieuw goed glad geschuurd en er een vierde laag op aangebracht.
Nu staat het te drogen en ontstaan er allemaal strepen in. Alsof de verf deels gebarsten is. Ik hoop dat het nog wat wegtrekt, maar vrees van niet. Wat is de oplossing? Steviger schuren en maar gewoon opnieuw lakken? Of schuren met watervast schuurpapier (zoals ik bij een ander topic las) en zo ja, moet je daar dan water bij gebruiken? Hoe werkt dat? Hoe lang moet ik deze laag dan laten drogen voor ik dat kan doen?
Ik vind het zonde, heb nu flink spijt van mijn vierde laag :(.
Groetjes,
Monique
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Fotootje?
 

Exiled

  • #3
Heb je het grondig laten drogen tussen de laklagen in. Voor het schuren eerst grondig ontvet.
 

MoHe

  • #4
Ja, ik heb het geschuurd, ontvet, daarna in de grondverf gezet. Na elke laklaag licht geschuurd, met een stofdoek afgedaan en dan geverfd. Telkens bij iedere laag.

Hier een foto van een lade, deze is de ergste. Mijn man denkt dat de laag misschien niet droog genoeg was, maar daar merkte ik bij het schuren niets van.





Ik zou het kastje graag mooi glanzend glimmend hebben :(. Alle tips zijn welkom.
Groetjes,
Monique
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Zijn het blazen die je in kunt drukken?
 

MoHe

  • #6
Nee ik kan het niet indrukken. Zou ik het gladschuren is het denk ik weer recht. Maar ik wacht daar maar even een paar dagen mee.
 

EGeen

  • #7
U meld dat u het lang genoeg heeft laten drogen... hoe lang is dat precies?

Waarmee ontvet?
Welke temperatuur in de werkomgeving?
 

MoHe

  • #8
Ontvet met st marc. De werkomgeving is gewoon een schuur naast het huis.
Ik heb iedere laag 2 a 3 dagen laten drogen. Maar omdat het zo warm was, voelde die laatste laag na 1 dag al helemaal droog. Dus ben ik die avond gaan schuren en daarna de laag erop gezet. Die laatste laag heeft dus in tegenstelling tot die eerdere lagen, maar 1 dag gedroogd, ongeveer 24 uur.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu