Ik begrijp de ladegeleider niet

Adriaans

  • #1
(Commerciële link verwijderd)

Beste mensen,

Ik ben een lademeubel aan het maken. Nu heb ik een ladegeleider bij de hand zoals op bovenstaande url. Eerst wil ik die in de kast plaatsen, dan aan de ladebak.
Met name dat laatste lukt niet, omdat dan alleen de 2 buitenste gaatjes bereikbaar zijn. Iemand een tip??

Zijwandmontage kogelgeleiders 400mm. Per paar
Belastbaar tot 40kg


Hans
 

Kees61

  • #2
Als je de lade openschuift, dan kan je opzij toch de schroefgaten tevoorschijn zien komen? In het middelste deel van de geleiders zitten grote gaten waar je je schroevendraaier doorheen kunt steken.
 

Adriaans

  • #3
Vriendelijk bedankt voor het reageren.

Het meest brede deel van de geleider ga ik aan de romp van de ladekast monteren. Dat is eenvoudig want alle gaten worden zichtbaar als de ladegeleider, die uit drie delen bestaat, wat heen er weer schuif en inderdaad via grote gaten kan ik schroeven.

Maar nu de ladebak. Die wil ik aan het meest smalle deel van de geleider monteren. Als ik het smalle deel uittrek (de ladegeleider is geheel uittrekbaar) schuiven er twee delen uit het dan vaste gemonteerde deel.
Zeg maar 20cm breed en 20 smal. Aan het meest smalle deel moet, lijkt me, de ladebak komen. Alleen zijn daar maar twee gaatjes zichtbaar die ik kan gebruiken.

Lijkt me een beetje weinig om een ladebak aan te monteren van 40cm diep??? Help!
 

Kees61

  • #4
Het zijn volledig uittrekbare geleiders. Het binnenste deel kan je er helemaal uit trekken, anders komt de lade er ook niet helemaal uit.
Je moet een beetje rommelen met het middelste deel om de gaatjes te zien.
Ik gebruik dat soort lopers zelden :-) en ik heb nu ook geen voorbeeld naast me liggen.

Of heb je de lopers zo'n eind uit de voorkant van de kast gemonteerd, dat je niet meer bij het achterste gaatje komt. Haal eens een loper uit de kast, dan kan je het beter bekijken.
 

Adriaans

  • #5
En hier dan de oplossing... Ik heb het inmiddels ontdekt.

In het middelste deel van de ladegeleider zit een zwart plastic stoppertje, die voorkomt dat het meest smalle deel van de ladegeleider eruit schuift. Als je dat probeert komt er ook een zwart soort lipje/hendeltje mee uit geschoven.

Als je nu dat hendeltje naar de andere zijde schuift dan waar naartoe hij spontaan naar toe wil. Dan kan je het smalle deel van de ladegeleider er geheel uit halen en monteren op de ladebak, met uiteraard alle gaten tot je beschikking.

Groet, Hans
 

Kees61

  • #6
Nou dan heb je toch andere geleiders dan je liet zien.
Maar mooi dat het gelukt is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu