Ignis vaatwasser wil niet meer starten...

Flojo

  • #1
Onze (15 jaar oude) trouwe IGNIS ADL 303 vaatwasser reageert sinds een stroomstoring in huis, niet meer op de startknop. Het "powerledje" brandt wel, maar na programma keuze reageert de startknop niet (en gaat het bijbehorende ledlampje niet branden...)

Ra ra wat is dit; of is het ouwe beestje dan nu toch echt op (hij heeft het tot voor de stroomstoring altijd perfect gedaan!!) Wie o wie weet raad?

alvast dank voor reactie!
Fred :wink:
 

Gootsteenavoertje

  • #2
Is het apparaat getroffen door de stroomstoring toen hij bezig was met wassen ? zo ja dan staat hij misschien nog in de pause stand. als er een knopje SELECT/CANCEL op dit apparaat is dan moet je die knop 10 seconde indrukt zal hij weer in de programmerstand moeten gaan staan.

groeten mathieu
 

Flojo

  • #3
Dag Matthieu,

Allereerst: dank voor uw reactie!
De machine is "blijven hangen" terwijl er nog (vuil) spoelwater onder in de machine stond. Ondertussen is het bedieningspaneel doorgemeten en "goed" bevonden. Ik heb handmatig alle water verwijderd omdat ik de machine op zijn zij wilde leggen (om op zoek te gaan naar enige resetmogelijkheden, b.v. op het verwarmingselement: niet gevonden).
Matthieu, het is een erg simpele machine; er zit derhalve geen cancel knop op. Enkel een keuze draaiknop voor de programma's en een drukknop voor het starten van het programma.

Ik overweeg om weer wat water in de machine te doen (met wat soda, om eventueel wat vuil op te lossen in slangen?) en opnieuw de machine te starten. Zou dit zin hebben denkt u?

bedankt alvast!
hartelijke groet, Fred :wink:
 

Gootsteenafvoertje

  • #4
Als je dit nog nooit in de 15 jaar hebt gedaan zou ik het wel doen ja, manier staat op het forum beschreven aleen bij dat topic naar beneden scrollen want onder vind je de goeie manier om het te doen.

Groetjes mathieu
 

Flojo

  • #5
Dag Matthieu,

Dank voor je bericht. Ik ga dat maar proberen. Vanmiddag opnieuw het binnenwerk bekeken en doorgemeten. Alles leek oké. Er zit een relais bij de motor met een soort van "reset" drukknop (om het relais handmatig te bedienen?) toen we dit indrukten en vervolgens de machine wilden starten hoorden we "leven"in de machine en werd na korte tijd een brandlucht merkbaar (van heetgeworden metaal). Maar direct gestopt. De machine lag op zijn kant.
Ik denk dat ik het maar opgeef...
Dank voor het meedenken!

hartelijk gegroet :wink:

Fred
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu