Iemand ervaring met Honeywell Vision TH8321?

Optinicolas

  • #1
Deze in Nederland slecht/niet verkrijgbare thermostaat van Honeywell, is volgens mij precies wat ik nodig heb voor het aansturen van mijn oude Brink luchtverwarming op stadsverwarming. Daarbij kan deze thermostaat dus op hete dagen de ventilator (zonder verwarming) aanschakelen.

Kent iemand deze?
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #2
Toch wel algemeen verkrijgbaar hoor. ;)

En een paar hits in Google.
 

Optinicolas

  • #3
Dank je, maar... dat is de TH8100, de "gewone" Chronotherm Vision. Die kan alleen verwarmen en niet koelen/ventileren.

Ik zie wel dat de TH8320 op de kijkvoelbeleef site van Honeywell er staat, maar ik zie hem nergens in nederland te koop.

Nick
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #4
Inderdaal helemaal overheen gelezen.

Maar neem anders op werkdagen even contact op met honeywell klantenservice [020-5656392]en die kunnen je vast verder helpen.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #5
Deze thermostaat is gewoon verkrijgbaar in NL en wordt ook door brink zelf geleverd.
Bij brink wordt hij geleverd om de topkoeling te schakelen bij een brink Elan.

Opzich moet het geen probeem zijn. met contact verwarmen 1 schakel je dan de klep voor het warmte water, met contact koelen 1 schakel je de elan in op ventileren.(deze kan dan een eventuele elektrische buitenluchtklep aansturen. Maar heb je wel een buitenlucht aansluiting dan? Want anders kun je wel lucht gaan rondblazen, maar dat heeft weinig nut als er geen lucht van buiten komt.

Nog wel even een opmerking; deze thermostaat kan bij mijn weten niet op nederlands ingesteld worden, alleen op engels.
 

Optinicolas

  • #6
Ik heb inderdaad een Brink, uit 1987, maar doet het nog prima. Heeft op de kast een aparte aan/uit schakelaar voor de ventilator, dus eventueel zonder verwarming, en die wil ik aan laten sturen op warme dagen. Circulerende lucht, al komt er niets of weinig van buiten is weldegelijk nuttig als koelfactor. Je transpireert makkelijker waardoor het koeler lijkt, net als vorst met wind kouder lijkt dan het werkelijk is.

In Nederland moeten we er minimaal 250 Euro voor betalen, in de VS betalen ze voor een keurige nieuwe bij Amazon.com 89 Euro ($127). Dat verschil lijkt mij buiten alle proporties, en pik ik niet (lang leve de globalisering en het internet), crisis of geen crisis (hier ook crisis dacht ik?). Ik heb vaak zat dingen besteld op Amazon.com en dat gaat prima, pietsjes langere levertijd en verzendkosten, maar garantie kan wel een probleem zijn natuurlijk.

Hmm, ff denken wat ik doe...

P.s. Ik zoek ook naar concurrentie van Brink overigens, en die heb ik nog niet gevonden op de Nederlandse markt. Dat baart mij zorgen... (Bijvoorbeeld over de gigantische prijs van zo'n Elan, begint pas bij 5.000 als me goed herinner). En in mijn geval van stadsverwarming zit er alleen een dom radiator/warmtewisselaar in, niet eens een gasbrander.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu