Hygyenische / makkelijk schoon te maken vloer in bergruimte

Erikl1982

  • #1
Ik ben momenteel mijn hele appartement aan het verbouwen.Eén van de dingen die ik nog aan moet gaan pakken is de bergruimte. De vloer daar moet er helemaal uit, omdat ik een buis voor de afvoer van de wasmachine moet gaan leggen en daarom de vloer dus ook een aantal cm moet gaan verhogen (met beton).

Omdat de boel er dan toch uit is kan ik meteen ook dat vernieuwen. Op dit moment ligt er laminaat, maar omdat in dit hok ook de kattenbakken staan en er nog wel eens een "ongelukje" wil gebeuren ben ik op zoek naar iets wat makkelijk schoon te houden en hygienisch is.

Heeft er iemand tips wat ik hier het beste voor kan gebruiken? Ik zat eerst te denken aan zijl, maar dan blijf je aan de randen een probleem hebben dat daar vocht tussen zou kunnen komen.

ik kwam op internet al gietvloeren tegen, heeft iemand daar ervaring mee? bestaat er misschien spul dat je kan gieten en ook een cm tegen de muur aan kan smeren?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Je kan natuurlijk iets vergelijkbaars maken als wat er in ziekenhuizen en inrichtingen gebruikt wordt. Dus een PVC vloer die een aantal cm tegen de wanden oploopt.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik zou het zeil tegen de muur aanzetten en daarover een plint die je aan de onderkant afkit.

Helemaal tegelen kan natuurlijk ook.
 

Erikl1982

  • #4
Nou kom ik niet zo vaak in ziekenhuizen, heb je misschien een voorbeeldje van wat je bedoeld?

Heeft er iemand ervaring met dit soort spul: https://www.coatingshop.nl/product-categorie/vloercoating/
Ik krijg de indruk dat je dat spul gewoon met een roller aanbrengt, en dan zou je dus bij de randen er voor kunnen kiezen het 1 á 2 cm door te laten lopen tegen de muur lijkt mij.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu