Hydrofoorpomp werkt slechts 10 seconden

Leo57

  • #1
Ik heb een DAb Jetinox 110 Mx hydrofoorpomp van een behoorlijk aantal jaren oud die tot voorkort altijd prima gefunctioneerd heeft. Hij zuigt normaal gesproken water aan uit een geslagen bron (32 meter diep). Dat deed hij ineens niet meer en ik kreeg hem niet meer 'aan de praat'.
Ik heb de pomp losgekoppeld en de aanzuiging op een watervat aangesloten. Als ik de stroom onderbreek en er weer op zet, doet de pomp het uitstekend MAAR slechts voor circa 10 seconden dan stopt hij er mee. Het lichtje dat aangeeft (ALARM) dat er iets niet goed is blijft branden ook in de korte tijd dat hij het doet. Via de reset/alarmknop (boven op het elektronicagedeelte) slaat hij wel weer aan, maar zodra ik deze knop loslaat stopt de pomp. Dat was voorheen ook niet zo.

Heeft iemand een idee wat er aan mankeert en hoe ik dat kan verhelpen?
Alvast bedankt!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Vrijwel zeker dat de motor overleden is, laat hem even doormeten bij een wikkelbedrijf of reparatiebedrijf.
 

Kacheltje

  • #3
Als de flowsensor geen waterflow detecteerd stopt de pomp na 10 seconden. Als er wel flow is maar de pomp gaat wel in storing is waarschijnlijk de flowsensor deffect.

De pomp is uitgevoerd met een thermiche beveiliging. (thermistor of een clikson)) Als de motor te heet wordt geeft dit dezelfde storingsverschijnsel. Bij een koude (net opstartende koude) motor mag deze niet aanspreken, zo wel kan het zijn dat deze stuk is. Dit is door te meten maar niet altijd te vervangen. Deze zit dan in de motor. Je kunt dan overwegen deze weg te laten. (te overbruggen) Kostentechnisch is het de moeite niet meer waard om deze pomp te laten reviseren.

Als je de steker er uithaalt en er weer instopt reset je ook de pomp
De resetknop dien je vast te houden totdat de alarmlamp uit is, dan is hij gereset, dat duurt een aantal seconden.

De pompopbrengst is wel voldoende?
Geen vreemde geluiden die je niet gewend was?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Waar zit die flowsensor dan ?
 

Kacheltje

  • #5
Even zoeken in de documentatie van de pomp Jan helaas heb ik alleen de onderdelenlijst met het referentienr. Nr 169
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu