Hydrofoberen?

Zandmenneke

  • #1
Omdat ik binnenkort van mijn schuur de kapotte voegen wil vervangen heb ik een en ander op zitten zoeken op internet. Daarbij kwam ik ook tegen, dat muren "gehydrofobeerd"kunnen worden om waterdoorslag tegen te gaan.

Nu is mijn vraag, is dit iets dat je als klusser zelf kunt doen of is dit dermate specialistisch, dat dit door een bedrijf uitgevoerd moet worden? Heeft daarnaast iemand een idee, waar je de benodigde materialen kunt kopen? Geloof niet dat dit bij de lokale bouwmarkt verkrijgbaar is.

Graag advies
 

Fiesiekus

  • #2
Zoek eens op dit forum met de term "impregneren ". je vindt dan genoeg praktische tips en het is ook voor particulieren gewoon verkrijgbaar.
 

Red

  • #3
Vraag eens wat het kost om het te laten doen dat kan best meevallen. Wat het precies kost weet ik niet, maar ik heb een paar jaar terug de gehele zijgevel opnieuw laten voegen incl uithakken en daarna laten impregneren en de totale kosten daarvan vielen nog best mee.
 

H@ns

  • #4
Daarbij kwam ik ook tegen, dat muren "gehydrofobeerd"kunnen worden om waterdoorslag tegen te gaan.
Je gaat dus de muren bang maken voor water...
 

Red

  • #5
Ik heb het destijds laten doen omdat we het vermoeden hadden dat bij langdurige zware regenval, het vocht door de muur zou trekken en neerdaalde op ons bloemenraam met lekkages tot gevolg.

Achteraf bleek dat niet het geval. De lekkages waren kortstondig weg, waarschijnlijk agv de nieuwe voegen, maar later bleek dat de loodslab van het kozijn op een erg lullig plekje gescheurd :oops:

Ik denk dat impregneren vooral zin heeft indien je echt last hebt van vochtige muren na zware regenval en dat was bij mij niet.
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #6
Maar; Een droge muur isoleert beter dan een natte.

Impregneren is dus altijd aan te raden.

w
 

Red

  • #7
Weer wat geleerd!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu