Huis zonder standleiding, Problemen beluchting toilet.

Mrs.X

  • #1
Wij hebben een huis ZONDER standleiding.

Op de 1e etage hangt een toilet die afvoer op het laatste stuk van de staande leiding.
Deze loopt dus NIET door naar zolder, wat ook niet kan, want dan boor je door de ketel en loopt er een dikke pijp door de doucheruimte.

Het toilet is destijds opgehangen op de de gebruikelijke wijze maar ging bij de afvoermachet lucht zuigen, lekken en condenseren. Dit is toen volledig afgekit en dichtgemaakt.

In de doucheruimte, waar dit toilet hangt, hebben wij 4 rioolbeluchters geplaatst: op doucheputje (anders is deze gelijk leeg) op de afvoer van de wastafel en twee op de afvoer van de wasmachine (onder de sifon :wink:) . Maar het probleem blijft.

Nu is het toilet kapot en moet er iets nieuws komen. Maar hoe kunnen wij het luchtprobleem (toilet krijgt niet voldoende lucht om fatsoenlijk door te trekken) in één klap aanpakken. Naar zolder is geen optie. Het zou weer een hangend toilet moeten worden. Alle afvoerbuizen behalve die van het toilet zijn 40 mm. Woning is van 1990.

Is er mogelijk iets met beluchting te doen IN de ombouw van het hangend toilet?

Heel graag een oplossing.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Je hebt ook grotere beluchters

BELUCHTER RIOOL DIA 75 T/M 110 MM



Als je in de inbouw van je toilet maakt dan moet je wel een luikje of iets dergelijks maken want je moet er bij kunnen bv als ze defect raken.


Succes
 

Mrs.X

  • #3
Helaas is deze Knits bedoeld voor op een standleiding.
Die wij dus niet hebben.

Eventuele inbouw, in de inbouw van een wandcloset is leuk maar vrijwel onmogelijk gezien de ruimte, er kan geen luikje gemaakt worden. Die ruimte is er niet.

We zoeken verder.

Dank voor uw reactie...

Mrs.X
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu