HRW 280 Bij Warm water in storing. Komt boven 100 graden

Hleever

  • #1
Ik heb een HRW280 van intergas Deze machine springt nogal eens in storint (knipperende 1). Ik heb de NTC1 en 2 al meerdere malen vervangen. Maar geen echte oplossing.
Wat er gebeurt is dit: Je neemt warm water. Ketel warmt op en gaat hoger dan 60gr
Het water komt zeer dicht bij de 100gr . Als je dan stopt met water afnemen dan loopt de temperatuur van het water nog wat verder op (Gasvlam is dan wel al netjes uit) door de warme omgeving. Als het water over de 100gr komt springt de machine in storing. De 3wegklep schakelt om naar CV verwarming.

Ketel gaat loeien maar volgens mij om het water en de ketel te koelen dus geen gasvlam. Je ziet het water dus snel kouder worden en dan kan je hem een reset geven en werkt alles weer. Ik heb het hier over de temperatuur van het ketel water dus niet het kraanwater. De temperatuurmeter in de ketel geeft deze waarden dus aan.

Ik zit te denken aan de NTC3 of 4 te vervangen. Zou dat wat zijn? en kan je die vervangen terwijl de ketel gevuld is of moet je hem dan aftappen?
Wie kan mij helpen om weet blij met deze ketel te worden?

Harry
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
Draai eens een paar extra radiatoren open, probleem lijkt in de doorstroming te zitten.

Zet de schakelaar (indien aanwezig) van de pomp op stand 3, zorg dat de ketel goed is ontlucht en voldoende water is bijgevuld.
 

Hleever

  • #3
Heb in iedergeval de automatische ontluchter ls gedraaid Kwam geen lucht uit maar die laat ik nu open.

Er zijn 3 5 radiatoren vol open dus doorstoming op de radiatoren is er genoeg.

Punt zit hem echt bij warm water gebruik dan schiet hij door naar de 100 gr. Bij het in storing springen gaat de CV-ketel zichzelf koelen door de 3weg klep op de radiatorenstand te zetten zodoende wordt het water in de korte circulatie verspreid over de radiatoren en is de machine snel weer op bedrijfstemperatuur.
Ben wel blij dat er in iedergeval iemand reageert.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #4
Denk toch dat de pomp vast zit, wanneer er geen of te weinig circulatie is doordat de pomp niet of te weinig draait, zal de ketel binnen enkele seconden aan de kook gaan (100 graden)

Na afkoeling zal de ketel weer resetbaar zijn en zal alles van voor afaan beginnen.

Denk dat de pomp vastzit of vastslaat bij een bepaalde temperatuur.

groet
 

Hleever

  • #5
Daar heb ik nog niet aan gedacht ga ik daar bij de hoge temperatuur eens naar luisteren met de schroevendraaier tegen mijn oor.

Bedankt
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #6
Dat is idd de manier, waneer de ketel in koude toestand is kunt u e.v.t. ook de grote schroef aan de voorkant van de pomp losdraaien, hierachter zit het asje van de pomp..

Let hier wel mee op, er kan water uit komen.Wanneer dan de ketel aangaat zal het asje moeten gaan draaien, gebeurt dit niet dan zal de pomp stuk zijn.

Als u de pomp hoort brommen met de schroevendraaier, dan krijgt hij wel spanning, het draaien klinkt als...........iets wat draait ......duu.

je kan ook nog ff de spanning op de pomp meten om 100% zeker te zjin dat er wel spanning op de pomp staat he .
 

Vollenhove

  • #7
Zit er een Wilo pomp in?
 

Hleever

  • #8
De pomp die erin zit is een
Grundfos type UPS 25-50
met 2 snelheden en die draait als ik de dop eraf schroef zie ik het (er blijft wel aardig wat water uitkomen) en met de schroevendraaier hoor je ook de 2 snelheden bij het omschakelen. De pomp staat in de hoogste stand.
 

Vollenhove

  • #9
Van een Grundfos pomp is mij niet bekend dat deze bij een bepaalde temperatuur weigert, dus deze is hierbij uitgesloten.
 

W en d

  • #10
Waarschijnlijk ijlt de boilersensor/tapsensor na.
meet deze eens door,of vervang ze
 

Klorissa

  • #11
Het lijkt mij een warmteoverdracht probleem, heeft het toestel ook kookgeluiden en wat voor een installatie hangt er aan vast. Hiermee bedoel ik is het met leidingen of met slangen? Als het slangen zijn ketel een stuk aftappen en kijken hoe het water eruit ziet wit of zwart.
 

Ron CV

  • #12
Probleem is blijkbaar opgelost, geen reactie meer van de TS
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu