HR ketel verliest druk

Kaz

  • #1
Hallo

Afgelopen winter heb ik mijn HR ketel (Daalderop Combi gas 24/80) meerdere malen moeten vullen, maar ik kom nergens een waterlek tegen.
Volgens een kennis zou het wel eens aan het druk vat kunnen liggen?
Heeft iemand een idee?
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #2
Kan
 

Kaz

  • #3
Ik lees in verschillende onderwerpen dat dit als eerste vervangen wordt, omdat dat relatief goedkoop kan, maar zijn er nog dingen die ik alvorens kan controleren?

Alvast bedankt!
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #4
Ik ken de daalderop ketels niet maar er kunnen zovele mogelijkheden zijn waarom de druk terugloopt.
Allereerst controleren of de ketel een automatische ontluchter heeft, zo ja controleren of deze geen leksporen vertoond.
Vervolgens controleer je het veiligheidsventiel oftewel de overstort op lekkage of leksporen, vervolgens maak je de installatie drukloos waarna je met een bandenspanningsmeter de voordruk kunt meten van het vat.
Op het expansievat zit een autoventiel waar je de meter op kunt zetten, veelal hoort de voordruk 0,5 bar te zijn en vaak staat dit dan ook ergens vermeld op het vat.
Probeer al deze dingen eerst eens en loop ook de hele installatie eens na op leksporen.
Misschien als je typenummer opgeeft dat er mensen zijn die je verder kunnen adviseren over de eventuele automatische ontluchter.
Succes, René.
 

Kaz

  • #5
René,

Allereerst hartelijk dank voor je snelle hulp, ik had dit forum veel eerder tegen moeten komen!! Ik ga je tips even proberen, hopelijk kom ik er zo achter.
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #6
Daaldrop heeft geloof ik linksboven een automatische ontluchter, kan ook rechts zijn. Is van buitenaf te zien. Goudkleurige potje met dopje.

Idd wat Neesje zegt gewoon overstort, expansievat en ontluchter eerst controleren. Mocht u het overstort vervangen gelijk het overstort meenemen. Wel even letten op de voordruk en de inhoud van het vat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu