Houtwurm preventief voorkomen

JaapKnaak

  • #1
Hoi, even een vraag: ik heb mijn plafonds (jaren '10-'30 woning) met rieten stucwerk eruit gehaald en ga nu de zaak isoleren met steenwol e.d., maar die oude latten waar dat riet aan zat, daar trof ik af- en toe gaatjes in aan, zoals ik die bij mijn ouders in de schuur zag.

Houtwurm hoorde ik toen en nu vraag ik mijzelf af: is het verstandig om de balken preventief met een soort anti-houtwurm te behandelen (voor de zekerheid, voor het gipsplaten-plafond erop gaat), of zet dit geen zoden aan de dijk?

Wie kent hier goed spul voor en wat kost het +/- ?

In de balken zelf heb ik nog geen gaatjes/houtwurm gezien overigens.

Mvg, Willem
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Als u gaatjes heeft gezien is behandeling zeker aan te bevelen.
We noemen geen specifieke merken op dit forum, er zijn een aantal goede middelen te koop bij o.a. de verfspecialisten en doe het zelf zaken.

Succes.
 

Espaan

  • #3
Is best goed zelf te doen als de aantasting niet te fors is (alleen wat houtworm gaatjes). Let wel op dat je heel goed vertileert en een mondkapje en handschoenen gebruikt.

Je krijgt erg snel flinke hoofdpijn en het is zeker niet goed voor je lijf. Wij hebben onze dakbalken waar ook hier en daar wat gaatjes zaten een aantal keren goed ingespoten. Bij een tuinzaak of een Welkoop/boerenbond hebben ze wat soorten staan.

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu