Houtrot buitendeuren, onderkant deur vervangen

Sjuul25

  • #1
Beste,

Waarschijnlijk staat deze vraag al op het forum, maar ik heb het niet kunnen vinden dus vandaar dit bericht.

Ik heb een jaren '30 woning gekocht en zie dat bij veel van de buitendeuren houtrot zit aan de onderkant van de deur. De deuren zijn waarschijnlijk van Amerikaans grenen gemaakt. Ik wil graag de onderkant repareren door er een nieuw stuk hout op te verlijmen. Ik vraag me alleen af of dit ook een ander type hout kan zijn dan Amerikaans grenen vanwege dat andere houtsoorten andere werking hebben. Kan ik bijvoorbeeld meranti gebruiken? Heeft iemand advies voor mij?

Groeten, Sjuul
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Verschillende houtsoorten kun je prima onderling verlijmen. Belangrijk is om alle rotte delen zeer goed te verwijderen, anders gaat de houtrot in de deur gewoon verder.

Heb je een foto?
 

Woodworker

  • #3
Ik heb hetzelfde gedaan. Jaren dertig huis, vocht kan bij de onderzijde van de buitendeuren niet goed weg, houtrot. Grote stukken weggezaagd, aangeheeld, geplamuurd, gegrond, gelakt. Zag er mooi uit. Tot een paar maanden later de verf barstte op de naden van "oud" en "nieuw" hout.

Wat ik de volgende keer doe: ik verwijder hele delen en maak die na. Dan zitten de naden op de "oude" plaatsen en valt het niet meer op dat er stukken zijn vervangen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu