Houtkeuze massieve tafel

Soapwater

  • #1
Ik heb enige ervaring met schrijnwerkerij (hobby) en wat gereedschap waaronder een vlakschaaf/van dikte bank, tafelzaag, bovenfrees, band- en vlakschuurmachine enz... Ik heb wat ervaring met trappen, leuningen in Den (Yellow pine) en kastenbouw in MDF.
Ik zou graag als volgend project een massieve of gedeeltelijk massieve Eiken tafel willen bouwen. Gewoon voor de lol, om aan te tonen dat het kan. Een tafel lijkt me als eerste project niet al te hoog gegrepen. Hier haalde ik al wat inspiratie: http://www.rekersmegens.nl/jan/meubelmaken.html
Het blad maak ik misschien met een toplaag van een paar mm op multiplex om het kromtrekken te vookomen, maar het frame en de lades zou ik graag in massief hout willen maken.
Het blad misschien ook, iemand zinvolle argumenten om het al dan niet te proberen?

Nu ben ik geen opgeleide schrijnwerker en ken ik weinig van houtsoorten en keuze. Ik dacht er aan één of meerdere gedroogde boolplanken te kopen en deze zelf met de cirkelzaag en tafelzaag te verzagen en later te schaven tot de gewenste maten.
Kan iemand hier me wat adviseren? Ik weet niet of het een goede keuze is en of het te doen is als hobby-ist. Kan ik gewoon beter balkjes kopen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
8
8
27

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu