Houtimitatie Decoratieve antiek-effecten

Snake

  • #1
Woon in een 130 jaar oud huis waar nog een hoop opgeknapt moet worden (zo veel mogelijk in originele stijl) en wil eens kijken of ik ook wat met houtimitatie kan doen. Lijkt me prachtig, dus wil dat gaan uitproberen. Heb gezocht hier op het forum en wel het een en ander gevonden (9 feb 2006). Ben nou erg benieuwd naar een soort van recept van dat bierglacis waar Mwdecor het in zijn reactie het over had.
"Zelf schilder ik liever met olie/bierglacis en poederpigmenten, op traditionele wijze dus."
Er wordt ergens ook gesproken over een boek van Annie Sloan ("Decoratieve antiek-effecten") waar de techniek van houtimitatie wordt uitgelegd. Maar helaas, het boek kan ik nergens vinden. Als iemand het heeft en ervan af wilt.. of mij een kopie van dat hoofdstuk wilt mailen ofzo, zou ik erg blij mee zijn. Geen idee of daar met dat bierglacis wordt gewerkt...
Als iemand tips of ervaring heeft met houtimitatie/houten....alvast hartelijk dank!
groeten,
Ans
 

Kees61

  • #2
ISBN nummer van dat boek: ISBN 90 213 2376 1
Zo zal je het wel in de boekwinkel kunnen bestellen.
En anders is het misschien in de bibliotheek te leen.
 

Snake

  • #3
Hoi Kees,
bedankt voor je snelle antwoord. Het ISBN nummer had ik al, het boek is niet meer te koop helaas en de bibliotheek hier heeft het ook niet. Heb nu een ander boek gevonden: "VAALBURG, H. - De meest voorkomende hout- en marmerimitaties Leeuwarden, Eisma, 1942 2e druk" bij een antiquariaat. Ben benieuwd of dat wellicht nog interessanter is. Hoop dat er een uitleg in staat, maar anders is het sowieso denk ik wel een interessant boek.
Ik probeer het boek van Annie Sloan tweedehands maar te vinden, wie weet...
En even afwachten of iemand hier me wat uitleg kan geven.
groeten!
Ans
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #4
Ik heb nu hééééél weinig tijd maar ik kom later op de week nog even binnenwippen met meer gegevens. Vuur ondertussen uw "biervragen " maar af :lol:
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Ik drink graag bier en daar zijn inderdaad ook glacisjes mee te maken. Ik denk dat Imitatietechnieken ISBN 90-72986-29-6 geheel aan uw verwachtingen gaat voldoen. Stap voor stap wordt u bijgebracht hoe u een houtnerf moet opzetten en met een spalter moet werken.

Voorwaar geen goedkoop werkje maar wel een met alle denkbare technieken op het gebied van Houten, Marmeren en Vergulden. Hou er wel rekening mee dat sommige benodigde gereedschappen een aanslag op uw spaarvarken veroorzaken. Maar als u bijvoolbeeld uw houtdas goed behandelt gaat hij een levenlang mee.....Proost !
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
5
9

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu