Houten vloer leggen: richting planken

Bembi

  • #1
Hi,

omdat ik me aan het oriënteren ben op het leggen van een houten vloer de volgende vraag. Ik wil op de eerste etage één vloer leggen. Nu liggen de lengtes van de kamers uiteraard niet allemaal in dezelfde richting.




Zie de afbeelding. De trappen en de badkamer worden niet belegd. Hoe leg je zo'n vloer op de overloop nu mooi neer? Er is iets te zeggen voor de blauwe lijn, maar ook voor de groene lijn. De blauwe legrichting correspondeert met kamer 1, de gele met kamer 2. De vloeren in beide kamers zijn zichtbaar vanaf de overloop. Iemand met ervaring zal er misschien direct iets over kunnen zeggen?

Bij voorbaat dank voor de reacties, groet, topti
 

Poster

  • #2
Advies waar te beginnen met laminaatvloer

Misschien kunt u uit bovenstaand topic nog wat info vergaren.


Het is eigenlijk u vrije keus, hoe te leggen, als u "door" wilt leggen, dan komt alles in één richting te leggen, zonder overgangen, wilt u per kamer de richting anders leggen, dan krijgt u aansluitingen op andere richtingen, in dat geval zou ik plinten in de deuropeningen houden dan kunt u daar makkelijker op aansluiten, of overgangs strippen, en anders krijgt u één vloer.
 

Bembi

  • #3
Hartelijke dank Poster, ook voor die link naar dat andere topic. Ik heb blijkbaar niet erg goed gekeken wat er al over gepost was :oops:

Mijn situatie is in die zin anders dan die van TS woudstra76 in dat post waar u naar verwijst dat mijn kamers ten opzichte van elkaar anders gesitueerd zijn. Ik denk dat het leggen van een andere richting in kamers 1 en 2 deze kamers klein maakt. Ik ontkom er, als ik daarvan uitga, niet aan om niet één vloer op de gehele verdieping te leggen.

Ik denk dat lengterichting geel dan toch het mooiste is voor de overloop. Lengterichting blauw levert gekke korte 'latjes' op, korte zichtlijnen als je de trap opkomt. Van boven naar beneden lopend heb je een andere aanblik en storen de korte zichtlijnen onder de boventrap (dat is tussen kamer 1 en 2) minder.

Bedankt voor het meedenken.

Groet, topti
 

Poster

  • #4
Wordt u vloer met mes en groef/klik (b.v. laminaat) of een soort parket zonder mes/groef, want dat maakt wat uit qua werkrichting, als u kiest voor één vloer.
 

Bembi

  • #5
Dag,

zoals ik er nu over denk wordt het een eiken lamellen vloer (multiplex met toplaag).

Op welke manier speelt het een rol volgens u?

groet, topti
 

Poster

  • #6
Als volgens de blauwe lijn wilt leggen, dan is het handig om bij de trap te beginnen, dan kun u doorleggen, (ander topic),
Als u volgens de gele lijn op de trap wilt leggen, kunt u in één van de twee kamers beginnen, en wel links in de bovenhoek, en gezien met u rug naar de midden ruimte. (Trap naar zolder)
 

Bembi

  • #7
Beste Poster,

bedankt weer!

Toch een vraagje: beginnen in de linkerbovenhoek betekent toch vanzelf dat ik met mijn rug naar de trap tussen de twee kamers in sta?

Vriendelijke groet, topti
 

Poster

  • #8
Ja, trap naar zolder.
 

Bembi

  • #9
Ok! bedankt
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu