Houten vloer isoleren, EPS, vochtproblemen?

BrianS

  • #1
Ik zou graag jullie advies willen inwinnen mbt op het volgende:
Ik heb een authentieke houten vloer in een jaren 20 woning. Het is een benedenwoning met +-100meter grondoppervlak. De kruipruimte is diep en volledig droog, zandbodem. De vloer is al geisoleerd met 3-4cm EPS platen. Ik denk dat het zinvol is de vloer te isoleren met wat extra glaswol, zeker aangezien het oppervlakte van het huis wat aan de koude kruipruimte grenst zo groot is.
Aangezien vorige bewoners EPS hebben aangebracht onder de vloer ben ik kan voor vochtproblemen tussen het EPS en het hout van de vloer/balken. Het laminaat wat ik erbovenop heb gelegd heb ik ook op een groene plaat ondervloer gelegd om niet het hout op te sluiten tussen 2 lagen 'plastic'. Nu vraag ik me of of ik onder de EPS platen een dikke laag glaswol kan aanbrengen, of dat ik dan ventilatie tegenwerk en vochtproblemen kan krigen.
Is er iemand die er verstand van heeft die me hieron kan adviseren? Bedankt!

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Geen probleem. Advies is ook om de kruipruimtebodem te voorzien van folie en de kruipruimte te ventileren. Zorg dat de onderkant van de isolatie winddicht is.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Je hebt het over twee lagen plastic. Op de schets worden deze niet vermeld hoe zit het precies.

Onder de EPS kan je glaswol aanbrengen omdat deze wol geen belemmering vormt. De theorie, materialen aan de warme zijde moeten dichter zijn dan de materialen aan de koude zijde. Wol is zeer dampopen en de warmte stroom wordt niet gehinderd. Wel een type glaswol zonder folie aanbrengen.
 

BrianS

  • #4
Sorry ik ben niet duidelijk geweest. Ik bedoelde met 2 lagen plastic dat ik niet een plastic ondervloer voor mijn laminaat wilde (zoals Aluline, Goldline of die blueline panelen), zodat de planken waaruit de vloer bestaat niet gevangen zouden zijn tussen: 1. de EPD platen eronder en 2. de 'plastic' ondervloer van het laminaat.
Om dat te voorkomen heb ik dus van die groene isofelt platen gebruikt (of dat slim is gewees weet ik niet). Ik heb overigens nergens een dampdichte of dampremmende laag toegepast.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu