Houten vloer in Badkamer

Bootsman

  • #1
Wij zijn bezig om van een oude slaapkamer een badkamer te gaan maken in een oud huis met houten vloeren. De ruimte is 3.90 bij 3.90, er ligt een planken vloer in ondersteund door balken van 16*6 met een hoh maat van 80 m en een overspanning van 4 meter
Ik heb het forum al doorgespit om antwoord te krijgen op mijn vragen met betrekking tot een houten vloer in de badkamer. Wij kunnen geen beton op lewisplaat storten zonder de bestaande constructie aan te passen ( H balk bijplaatsen en extra balken bijplaatsen) Om deze klus te omzeilen en weer in de woonkamer te moeten gaan breken wil ik het volgende gaan doen:

-oude planken vloer eruit en eventueel een aantal extra balken bijplaatsen
-op de balklaag garantiemultiplex schroeven en deze in de epoxy met eventueel glasmat zetten zodat er een soort waterdichte bak ontstaat
-de overgang van hout naar muur in de kimband zetten
-op het multiplex met epoxy komen haaks zgn kuiperfloor platen (watervast verlijmt multiplex met een teak finish laag) van 10 mm, deze worden watervast verlijmt op de naden gekit en 4 maal in de botenlak gezet.
- In de badkamer komt een ligbad, een douchecabine en 2 wastafels.

De vragen die ik heb:

-Is dit een redelijk waterdicht alternatief voor beton?
-Is het een probleem als ik de multiplex platen in de epoxy zet? Ze kunen aan de onderkant nog ademenen
-Zijn er nog tips om de afvoeren, die door het hout onder de balklaag verdwijnen ook waterdicht te krijgen? Purren oid?

Alvast bedankt vor de reacties,

Bootsman
 

Fiesiekus

  • #2
Je legt dus 2 lagen platen op elkaar. Volgens mij moet dat ruim voldoende zijn en is je plan goed haalbaar. Ik heb zoiets mede helpen uitvoeren met 2 lagen garantieplaat en daarop tegels.

Kieren het beste met siliconenkit dichtsmeren.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Je zou de badkamervloer ook met marmoleum kunnen afwerken. Plaats tegen de overgangen vloer/muren holle plinten. De marmoleum kan je dan bijvoorbeeld z'n 10 cm keurig omhoog opzetten en de wandtegels laat je weer iets over de marmoleum vallen.
*wgb*
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
De balken die er nu in liggen zijn sowieso niet voldoende qua dikte en h.o.h. afstand, er moeten in elk geval balken bij gelegd worden.
Raadpleeg een bouwkundige voor de beste oplossing, misschien is met bijplaatsen van die extra balken toch een lewisvloer met beton mogelijk.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Bootsman schreef:
-op de balklaag garantiemultiplex schroeven en deze in de epoxy met eventueel glasmat zetten zodat er een soort waterdichte bak ontstaat
Alleen epoxy lijkt me niet zoveel zin hebben, ik zou in ieder geval glasmat gebruiken.

grtz
Henk
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu