Houten terras op betonnen ondergrond.

152jurgen

  • #1
Hallo allemaal,

ik heb een uitstekend betonnen terras (het steekt dus uit, niet dat het een zeer goed terras is :? ), op de eerste verdieping (5 meter breed en 3 meter diep). het beton is niet erg egaal en heeft ook geen afschot. Er zou een houten terras op dienen te komen.

Welke werkwijze te volgen?

Makkelijkst: egaliseren, dan waterdicht maken (EPDM?) en dan houten balken als draagstructuur en terrasplanken erop? --> Het water kan dan wel blijven staan, dat lijkt me niet ideaal...

Ofwel: afschot maken en dan zelfde werkwijze? Maar hoe dit afschot maken? Ik mag niet te hoog gaan, anders kom ik in de problemen met de deur naar het terras (niet echt ideaal als het terras hoger ligt dan de dorpel...)
Kan ik dit in beton doen? Wat is de minimale dikte om aan te houden. Ik zit met een diepte van 3 meter, dus bij een helling van 1% kom ik aan 3 cm.
Lijkt het realistisch van eerst een hechtingsprimer aan te brengen en dan een betonnen afschot van 4 cm ("deur" kant) --> 1 cm (vrijstaande kant voor de afwatering), of is dit te dun?

Andere opties zijn uiteraard ook mooi meegenomen!

Bedankt,

Jurgen
 

KlusRob

  • #2
Is het nodig dat het waterdicht wordt?
Ik bedoel daarmee of het erg is als er water naar onder weglekt. (want ik weet niet wat er onder zit, is dit uitstekend als zijnde balkon of als zijnde dak van de onderburen?) Want als het niet waterdicht hoeft te zijn, zou ik geen moeite doen met EPDM oid.
Het is wel het beste als er geen water onder het vlonder blijft staan, dus op afschot leggen is wel het beste denk ik.
En leg onder je houten balken om de 50 cm stoeptegels of rubber tegeldragers, dan liggen de balken niet in het water en gaan ze langer mee.
 

152jurgen

  • #3
Een deel hangt "vrij" (niets eronder) maar een ander deel bevindt zich boven de garage. Dus ik denk toch dat waterdicht maken best is. Ook denk ik dat insijpelend vocht op termijn ook slech zal zijn, denk maar aan de winter/vorst., aantasten van de wapening ed...

Een afschot lijkt me inderdaad wel nodig, maar KAN ik dit wel zo dun leggen met beton?

Bedankt
 

152jurgen

  • #4
Of als beton geen goed idee is (iemand een mening?) kan ik misschien een houten structuur maken (spie: 3cm -> 0 cm) en daar OSB (?) platen op bevestigen, dan een waterdichting (nodig?) en dan daarop de balken leggen (los, 4 cm dik) om uiteindelijk de terrasplanken daar op te bevestigen

Zie onderstaand schetsje


reacties?

Jurgen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu