Houten plinten plakken of schroeven?

Joost.niederer

  • #1
Voor ons nieuwe huis heb ik massief meranti plinten ni de witte lak gezet. Deze moeten nog tegen de muur komen. Ik wil ze gewoon met montagekit doen. Mocht ik ze los moeten maken, dan heb ik pech en moet ik nieuwe plinten maken. Schroeven vind ik niet mooi.

Mijn vraag: houdt montagekit dit soort plinten tegen een betonnen muur?
 

H@ns

  • #2
Kan wel maar het heeft inderdaad het genoemde nadeel.
Aan de andere kant; hoe vaak haal je een plint van de muur?

Ik heb laatst ergens gespijkerde plinten moeten weghalen maar daar brak ook de helft stuk, muur en plint.

Met montagekit: plinten goed slangvormig inkitten.
Plinten op z'n plek duwen.
Meteen weer er af en even laten liggen.
Nu weer tegen de muur en het blijft netjes zitten.

Waar nodig met een stapel boeken o.i.d. nog wat extra druk geven
 

Joost.niederer

  • #3
Mijn vader zei ook direkt: nooit kitten, dan kan je de plinten er nooit meer af halen... ik vroeg hem hoe vaak hij dat in zijn huis heeft gedaan. Antwoord: nog nooit.

Dus gewoon kitten.

Ze gaan er a.s. weekend tegenaan, dan is tenminste weer een klusje klaar... ze zijn wel super strak. Ik heb de deuren, kozijnen en de plinten allemaal in RAL 9016 verkeerswit gedaan (zijdeglans).
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Is het nieuwe huis een nieuw huis of een andere woning?

Want plakken gaat prima, alleen moeten de muren dan wel mooi recht zijn.

Is het een oudere woning of is er ooit verbouwd en opnieuw aangewerkt vergeet het plakken dan maar want dat is bijna nooit mooi recht en het plakken is dan een regelrechte ramp.

Vooral merantie is dan vrij stijf om ze toch mooi tegen de muur te krijgen en ik zou dan toch maar gewoon wat schroeven gebruiken en de koppen wit schilderen, dat bespaart je heel wat moeite.
Want je kunt dan wel zeggen die schroeven vindt ik niet mooi, maar net als je vader die achteraf de plinten er nooit afhaalde moet jij je afvragen hoeveel van die schroeven je daadwerkelijk blijft zien en waar je allemaal wat voor gaat zetten, verwarming boven komt te hangen enz.


Suc6

Gerrit
 

Joost.niederer

  • #5
Het is een nieuwbouwwoning, de muren zijn behoorlijk recht en de plinten ook. We hebben alles afgemeten en gezaagd, daarna eerst met de plinten zelf gemeten of ze passen waar ze moeten komen. Toen gelakt. Volgens mij moet het gaan. Radiatoren hebben we niet...:)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu