Houten balken verwijderen

Mpi74

  • #1
Hallo klussers,

In een vrijstaande semi-bungalow uit 1967 (laagbouw) zijn op de verdiepingsvloer over het midden van de vloer om de 0,8m houten balken (makelaars?) tegen de nok van het dak geplaatst.

De lengte van de woning is 17 meter. Over een lengte van een meter of 12 zijn deze balken verwijderd zonder dat hierbij bijv. een draagbalk is geplaatst. Er staan op dit moment nog 6 balken in een ruimte waar de cv ketel geplaatst is.

Om de ruimte te kunnen gebruiken wil ik deze 6 balken verwijderen.

Mijn vraag is of deze balken zonder meer verwijderd kunnen worden, zonder dat hierbij iets aan de constructie moet worden aangepast. Dit is immers bij de andere kamer ook zo gedaan.

Voor zover ik weet is het een recht-toe-recht-aan sporenkap. Het is (zweeds) houtskelet met stenen gevels. Begane grond houten vloer, verdiepingsvloer ook hout.

Heb wat foto's toegevoegd die het hopelijk wat verduidelijken. Op het dak liggen gewone dakpannen.

Bedankt!!



 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Die balken kunnen niet zonder meer weg. Schakel een constructeur in om de eerder weggehaalde balken te controleren en om een oplossing te bedenken voor je huidige vraag.

Vaak is bij dit soort woningen de "verdiepingsvloer" uitgevoerd als een plafond. Wil je dit als vloer gaan gebruiken moeten de vloerbalken wellicht verstevigd worden.

Let erop dat je voor beide veranderingen een vergunning nodig hebt.
 

Mpi74

  • #3
Bedankt voor je tip!

Het interessante is dat de woning in 2000 al een keer volledig verbouwd is en er op de verdiepingsvloer al het nodige gedaan is. Daarbij is het dus vreemd dat er geen extra maatregelen genomen lijken te zijn om eea op te vangen. Het oogt allemaal solide, dat dan weer wel.

Constructeur erbij halen it is! Tnx
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu