Hout tuinhuisje werkt extreem

Ben Klusser

  • #1
Van mijn (geimpregneerde Lugarde) tuinhuisje werken de planken extreem veel. De horizontale planken kunnen in aluminum hoekprofielen op en neer schuiven, maar omdat het dak niet kan meezakken ontstaan er 's zomers kieren. Het verschil tussen zomer en winter is wel 8 centimeter.
Wat zou er gebeuren als ik in de winter, wanneer de kieren weg zijn, met verticale stroken de planken aan elkaar zou vastschroeven? Ben ik dan van het werken af?

Een houten vloer die wordt verlijmd kan niet meer werken, dan zou dat met een tuinhuisje toch ook te voorkomen moeten zijn?
 

Millew

  • #2
Het werken van het hout kan je niet voorkomen/tegenhouden. Het enige dat je kan doen is de kieren spreiden over de hele hoogte.
Als je ze in de winter, als alle planken goed aansluiten, vastschroeft aan twee of drie vertikale planken, dan krimpt elke plank nog wel, maar blijft op z'n plaats.

De vergelijking met een houten vloer gaat niet helemaal op. Voor dat soort toepassingen wordt in het algemeen beter hout gebruikt en binnenshuis zijn de klimaatverschillen niet zo groot.
Het kleine beetje dat zo'n vloer nog werkt, wordt doorgaans 'verdoezeld' achter een plint.
 

Ben Klusser

  • #3
Ik denk dat ik dat inderdaad maar ga proberen. Als op die manier de kieren in de zomer gelijk verdeeld zijn ziet het er al een stuk beter uit lijkt me.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu