[Hor] Twee naar buiten opengaande ramen

Marcus DaCosta

  • #1
Hallo,

Ik heb een kozijn met twee openslaande ramen, zie de volgende afbeelding:



Het dilemma zit hem met de ronde knoppen om het raam te openen, deze zorgen ervoor dat het niveau met het kozijn ongelijk wordt.
Hierdoor kan er dus geen voorzet hor voor zoals hieronder:

ONTBREEKT

Nu kan je wel kiezen voor twee lossen horren, maar dit werkt niet omdat ik overdag als ik afwezig ben één raam op een kier wil zetten.

Heeft iemand een idee hoe dit op te lossen valt ?

Dank
 

Kluske

  • #2
Wanneer jij je raam open hebt en hij staat op een kier dan kun je de hor toch sluiten en dan heb je mijns inziens geen last van de knoppen.
 

DHWZ

  • #3
Dat is waar,maar wat als die die hor uit één stuk wil hebben,en als die weg gaat 1 raam op een kier wil zetten,dan heb je wel last van die ene knop van dat dichte raam.
ja je zou zeggen....wrom geen twee ramen op een kier,dan heb je idd nergens geen last van.
 

Kluske

  • #4
Oke je hebt gelijk,maar heb je al een hor of moet die nog aangeschaft worden. Wanneer je vaste raam hor neemt ( deze heeft twee klein scharniertjes) zou je rondom het kozijn een opvulling maken en daar je hor tegen aan laten sluiten.
Wanneer je een rolhor neemt kun je deze ook op vullen achter de geleiders en achter de rolcassette. Maak de opvulling zo dik dat je voorbij de knoppen op het raam bent, ook in gesloten toestand om te voor komen dat wanneer je raam een keer dicht waait de hor niet beschadigd word.
 

Marcus DaCosta

  • #5
Ga toch voor beide ramen op een kier zetten.

bedankt voor de reacties
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2
3
3
1
5
6
3
3
10
2
3
3

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu