Vragen voorstrijk muren

IOerlie

  • #1
Hallo allen,

Ik vertel het even kort en krachtig:
Sinds 2014 nieuwbouw woning. Spack op muren en plafonds. Vorig jaar fout gemaakt om muur op slaapkamer niet voor te strijken, gevolg: vlekken en meer verf kwijt om dit op te lossen.

Ga nu al mijn muren opnieuw witten RAL9010. Ik gebruik alles van het merk dat zowel begint als eindigt met een S. Heb 2 muren voorgestreken met muurfix speciaal voor Spack. Aangebracht met blokkwast.

Twee vragen:
1. Op 1 muur zaten verfvlekken van 5 bij 5 cm (oude getrachte reparatie). Hier heb ik voorstrijk overheen gedaan. Hecht de muurverf hier dadelijk wel op?
2. Op enkele kleine plekjes (4x4 cm) glimt de muur. Het overgrote deel is de voorstrijk gewoon opgenomen. Dien ik deze kleine plekjes licht op te schuren (zoals ik in andere topics las) of is het verwaarloosbaar en kan ik gewoon starten met verven na de droogtijd van 8u? + opschuren op een spack muur lijkt me geen succes…

Ik ben heel precies in mijn afwerking en wil graag mooi geverfde muren, ben nu “bang” dat het misgaat. Terwijl ik me verder ontzettend goed voorbereid heb.

Ik hoor het graag!

Titel aangepast - mod
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu