Hoogte waterleiding voor wastafel

Hooizolder

  • #1
Hallo mede klussers

Ik ben bezig voor een nieuwe aansluiting voor een wasbak.. en voor de waterleiding(warm en koud) ben ik de leidingen aan het infrezen..

Echter vraag ik mij af op welke hoogte ik de muurplaatjes moet plaatsen ?
Is hier een gangbare maat voor ?
 

Michiel_H

  • #2
Dat is afhankelijk van de te gebruiken wastafel en kraan. Een inbouwkraan zit boven de wastafel, terwijl de stopkraantjes van een normale kraan onder de wastafel zitten. Waar, dat hangt weer af van de dikte van de wastafel en of er een ladekastje onder komt.. Sphinx heeft dit soort maatvoering op zijn site staan bij de wastafels. Maar zoek dus eerst goed uit wat voor model je plaatst! (ik moest ze achteraf ook verplaatsen......)
 

Hooizolder

  • #3
Het is in ieder geval een kraan die op de wastafel gemonteerd moet worden.. ik geloof zo uit het hoofd dat de wastafel op ongeveer 82 cm komt..

Bij de kraan zitten flexibele slangen die ik dan op een hoekstopkraan kan draaien welke ik vervoglens op de muurplaat bevestig
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Bij normale wastafels de aansluiting tussen 60 en 65 cm plaatsen i.v.m. de bereikbaarheid van de koppelingen.
 

Xr8

  • #5
Tegenwoordig hangt een wastafel meestal op 90 cm. De aansluitingen op 60 tot 65 cm is standaard, let echter op dat de afvoer lager kan moeten als er een waste toegepast wordt. Eigenlijk moet je dan de wastafel, waste en wastesifon even bijelkaar houden, zo uit het hoofd zal je uitkomen rond de 55 cm uit de begaanbare vloer.

Succes.
 

Hooizolder

  • #6
OKe dus tussen de 60 en 65.. ik heb em nu de muurplaat op 64 cm gepaatst..

Mijn wasbak komt overigens op een hoogte van 88 cm
 

Xr8

  • #7
Moet goed komen, let wel op met de afvoer. Zie bovenstaand antwoord. Als de wateraansluitingen niet helemaal goed zitten is er wel wat aan te doen. Als de afvoer te hoog zit is het minder eenvoudig.

Succes met de klus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu