Hoofdaansluiting telefoon

A

Anonymous

Gast
  • #1
Bij de verbouwing van ons huis is onze groepenkast verplaatst en onze telefoon(hoofd)aansluiting verwijderd.

Heb nu de grondkabel met 8 draden binnenkomen (kleuren slecht/niet te zien) en wil hierop weer opnieuw onze telefoon aansluiten.

Kan ik dit zelf (en zo ja hoe) of moet hier een monteur van KPN komen?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
De kabel die binnenkomt afknippen en voorzichtig opnieuw aanpellen. als het goed is zitten de aders per 2 getwist en zijn geïsoleerd met papier.

Papier met een mesje verwijderen over een afstand van 1.5 cm en vervolgens moet je de laklaag(rood/bruin van kleur) voorzichtig weghalen.

Als je goed kijkt zit er een dun draadje om de aderparen getwist. jij moet de rode hebben. Het is ook mogelijk dat het een kunststof kabel betreft. Dit is een stuk makkelijker. in dit geval gewoon de aders met de rode draad weer aanpellen.

De kleuren van de aders maken verder niets uit. als het niet duidelijk is kan je altijd de aders per 2 testen. Houd wel de aderparen bij elkaar. De lijn komt altijd over 1 aderpaar binnen dus moeilijk kan het niet zijn je hebt maar 4 mogelijkheden.

veel suc6
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
jack - beetje late reactie, maar het is allemaal gelukt. We hebben de hoofdader verder opengemaakt en toen kwamen inderdaad de twisted pairs weer tevoorschijn. wel bleek dat door vuil e.d eea nog moelijk te testen, maar uiteindelijk hadden we een goede kiestoon op één van de paren.

dank! :!:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu