Hoofd- en aftapkraan verder van watermeter plaatsen

System7

  • #1
Hallo,

Is het bezwaarlijk om een combinatie van hoofdkraan en aftapkraan wat verder van de watermeter te plaatsen? Nu zit er een hoofdkraan vóór de watermeter en een hoofd/aftapkraan op plm. 20 cm van de waterkraan. Deze wil ik vervangen maar een handiger locatie is pak 'em beet 1,5 meter verderop. Mij lijkt het geen probleem omdat ik m.u.v. de 1,5 meter gewoon het hele watersysteem van het huis kan aftappen en mocht er een lek ontstaan in die 1,5 meter dan kan ik altijd nog de hoofdkraan van het waterbedrijf dichtdraaien?

Dank,
Joost
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
En gewoon een extra kraan bijplaatsen op de gewenste plek?
 

System7

  • #3
Dat zou kunnen maar de huidige plek wordt straks minder goed bereikbaar. De nieuwe plek (1,5 m verderop) daarentegen is al bereikbaar bij het openen van de deur van de kelderkast - handig gezien mijn toekomstige klussen op watergebied :oops:

En de huidige hoofd/aftapkraan moet hoe dan ook vervangen worden, beetje zonde dus om daar 2 kranen voor te gaan gebruiken.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
OK, alles na de meter is van jou dus lijkt mij geen beletsel.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Je moet die afsluiter en af tapper en keerklep bij de meter laten dat is nodig voor het water leiding bedrijf.

je mag wel verder op een tussen afsluiter plaatsen.

Succes
 

System7

  • #6
Ik geloof dat ik dan een keerklep moet gaan installeren want voor zover ik heb kunnen zien zit die er niet, enkel een afsluiter en aftapper.

Zijn er ook waterslagdempers die voor je hele installatie werken en die je bijv. na je watermeter kunt aansluiten? Heb er nu eentje voor de wasmachine maar ook op andere plekken heb ik regelmatig last van waterslag. En dan ben ik toch bezig, monteer ik naast een keerklep (ik zal even zoeken of ik daar aan kan komen) ook een demper.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu