Hogedrukspuit kapot

Ropipawageco

  • #1
Ik heb een Kärcher 340 die is gaan lekken bij de uitgang, dus waar het water in de slang wordt geperst. Deze degelijke aanhechting heb ik verwijderd. Is het nog mogelijk om de slang met de spuitlans alsnog aan de hogedrukuitgang te bevestigen? Buisje aanlassen en slangklem gebruiken of gaat die weer los? Het hele ding weggooien of kan ik er nog iets anders mee??
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wat hebt u precies verwijderd ?

Normaal is lekkage bij aansluiting te verhelpen door het plaatsen van een nieuwe O-ring.
 

Black Knight

  • #3
Heb zelf een dergelijke lekkage bij de buren hun hogedrukreiniger verholpen door (net zoals Jan zegt) de O-ring tussen de koppeling te vervangen.

Zelf hebben wij een lekke hogedrukslang (ook een Karcher) gehad, en we hebben gewoon een nieuwe laten maken bij een bedrijf (kennis) dat hydrauliek olieslangen kan persen. Dus die koppelingen zijn normaal vrij standaard.

Een slangklem lijkt me geen goed idee, die zal door de hoge druk er wel vanaf vliegen of in elk geval gaan lekken.
 

Ropipawageco

  • #4

Bijgesloten foto laat hopelijk duidelijk zien wat ik heb vernield.
Uit de reactie van Black Knight maak ik op dat ik de slang ergens opnieuw aan het apparaat moet laten persen?
 

Black Knight

  • #5
In uw geval is het niet meer zo simpel als ik de foto goed zie. Bij u is dus het stuk waar de slang aan gekoppeld wordt afgebroken. Als je dan toch kan/gaat lassen, zou ik op zoek gaan naar een stukje buis waarop je de slang terug op de originele manier kan op vastschroeven.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Het onderdeel waar de slang op aangesloten zit vernieuwen, dat is los te koop bij een dealer of bij een goed gesorteerde ijzerwarenzaak.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu