Hoeveel apparaten achter hoeveel groepen?

Bart ott

  • #1
Hallo,
ik heb een stukje bijgebouwd en vraag me af hoe ik het electrisch regelen moet.
Ik wilde het nieuwe deel achter 1 of 2 groepen doen van de meterkast, maar vraag me af of het met 1 groep kan of 2.
Qua aansluitingen zit er achter het nieuwe gedeelte: vrieskast, koelkast, magnetron, hetelucht oven, waterkoker, senseo, koffiezetter, pomp voor vloerverwarming, tv, satelliet receiver, lampen (ca 12 stuks).

Laat er uw licht eens op schijnen,
alvast bedankt....
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Die opsomming van apparatuur zegt in wezen nog helemaal niets.
Wat is het totale wattage (vermogen) wat je zou moeten voeden?
12 lampen bijvoorbeeld zegt niets: zijn ze 8 Watt of 60 Watt, dat maakt nogal wat uit......
Zo grofweg te zien kom je er niet met 1 groep (van 16 Amp)
Maar als je dit soort basiskennis al niet bezit, zou ik je adviseren hier niet zelf aan te beginnen.......en het aan een ervaren installateur over te laten.
 

Bart ott

  • #3
Ja, snap ik. De wattages per apparaat/lamp is wel een beetje gokwerk, maar er zitten wel wat dingen bij die wel wat verbruiken, daarom dacht ik wel dat 2 groepen raadzaam is.
Er komt wel een installateur, maar de aanvoerkabels kan ik al wel voorbereiden vandaar.
 

StefanD

  • #4
Die heteluchtoven moet waarschijnlijk sowieso op een eigen groep en dan zou ik de overige apparatuur nog verdelen over 2 groepen.

Maar als er toch een installateur komt: laat die vantevoren even komen en bespreek je plannen. Weet je meteen zeker dat hij verder kan met hetgeen jij voorbereid...
 

Appeltje

  • #5
Het klinkt als een keuken en dat betekent dat wcds nabij het aanrechtblad over 2 groepen verdeeld moeten zijn. Niet noodzakelijk 2 aparte groepen, je kunt hier ook een bestaande groep pakken en een nieuwe bijmaken of zelfs 2 bestaande groepen.
Zoals al gezegd zal de oven apart moeten.
 

Superkees

  • #6
Magnetron vreet tegenwoordig ook vaak meer dan 2000 W. Als het even kan is een aparte groep voor die ook wel makkelijk. En als je toch bezig bent: een paar loze leidingen tot onder de nieuwe aanrecht is ook wel makkelijk.
 

Appeltje

  • #7
Nou alleen een combi-magnetron gaat dat voor op... het gaat dan om het oven-deel. Mogelijkerwijs is dit een echte magnetron aangezien men al een hetelucht oven heeft en dan zal het vermogen ergens rond de 1000watt zitten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu