Hoe vloerbeddekingslijm te verwijderen van een houten trap?

Snixmusic

  • #1
Hallo beste mensen.
Wij hebben een trap. Twee zelfs. Daar zit vloerbedekking op. De ondervloer is al zo goed als verpulverd. Maar de lijm zit er nog hardnekkig op. Het is lijm van een jaar of 40 oud, dus uit een tijd dat milieuwetgeving science-fiction was. Van alles geprobeerd, maar er blijven resten over. Het zou fijn zijn om de verf die daar weer onder zit zo veel mogelijk intact te laten.
Heeft iemand een briljante suggestie?
Alvast bedankt,
Suus en Jeroen.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Als de lijm niet oplost met water, dan wordt het lastig. Je hebt dan hoogstwaarschijnlijk te maken met een kunstharskit of een contactlijm.

Verwijderen gaat dan alleen door te krabben en de laatste restanten weg te schuren. Ook kun je overwegen de oude verflaag met lijmresten en al af te branden.

De oude verflaag intact laten gaat niet lukken vrees ik.
 

Snixmusic

  • #3
Dank voor de reactie. En je hebt gelijk: de verf is lastig onberoerd te laten. Wel heeft Suus ontdekt dat cola heel erg goed werkt. Daar ik die troep toch niet te nassen vind, hebben we maar eens een fles opgeofferd. De laatste resten gingen er verbazend goed mee weg. De allerlaatste stukjes nog even wegschuren en klaar weer.
 

Arianne

  • #4
Cola??? Je meent het echt?? Ik ben met exact de zelfde klus bezig en ik doe het met zo'n speciale hete fohn. Werkt ook erg goed maar zooooo tijdrovend. Wel constateer ik dat de trap die er onderuit komt zeer versleten is. met een dikke laag plamuur hier en daar. Ik wilde mijn trap gewoon gaan schilderen maar of dat kan.....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu