Hoe tyleenslang inkorten in gazon

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Ik heb vanuit de garage van mijn huis een tyleenslang (25 mm) gegraven naar de blokhut verderop in de tuin. De gehele tyleenslang (zwart op de tekening) ligt onder afschot naar de blokhut toe.

Voor de blokhut (bruin) zit een T-stuk waarop de kraan in de blokhut is aangesloten. De rest van de tyleenleiding loopt door in het gazon (groene lijn). Na ongeveer 3 meter loopt het gazon af naar de singel (blauw). Graag zou ik de tyleenleiding door willen laten lopen (rode lijn) totdat deze uit het gazon komt. Zodoende kan ik de leiding in de winter mooi leeg laten lopen en in de zomer kan ik er makkelijk een paar gazonsproeiers op aansluiten.

Enige punt is: hoe werk ik het afdoppen van de leiding weg in het gras? Ik moet er bijvoorbeeld nog wel met de grasmaaier over kunnen. Ik heb al gedacht aan een PVC-pijp en die schuin afzagen (met de helling in het gazon mee) zodat het uiteinde van de slang wat beschermd wordt en niet in de kleigrond ligt), maar ik moet nog wel de einddop open en dicht kunnen draaien en in een smalle PVC-pijp lukt dat niet.

 

Poster

  • #3
Google ook even op "waterstopcontact tyleen"
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu