Hoe snel acrylaat verf verwijderen

Klus aruba

  • #1
Beste klussers,

Op zich niet slecht maar na 5 jaar begint de verf af te bladderen van de mijn dakrand. De dakrand bestaat uit vuren hout waarop ik indertijd meerdere lagen ALkyd grondverf heb gezet. Tussen door iedere laag geschuurd en omdat het hout erg grof was veelvuldig geplamuurd. Uiteindelijk hield ik een mooi gladde onderlaag over waarop ik twee lagen Acrylaat verf heb gezet.
Aan de zuid en west kant van mijn huis beginnen de lagen tot op het hout af te bladeren. De oorzaak ligt in het feit dat de verf onvoldoende vochtdicht is waardoor er na een regenbui met de zon erop de waterdamp er bij wijze van spreken af gestoomd wordt. Aan de noord en oost kant heb ik dit probleem niet ( geen zon)
Ik wil die randen zo goed zo kwaad ontdoen van de Acrylkaat verf en vervolgens met een Alkydlak aflakken.
Het zijn nogal wat meters (ong 75mtr bij 20cm ). Schuurpapier slaat snel vol. Afbranden gaat wel maar het blijft kauwgom die Acrylaat verf.
Op welke manier zouden jullie het doen? (met de hand waterproof 80 of zo)
 

Mechas79

  • #2
Aruba,

Volgens mij is het nu een beetje te vochtig buiten om te gaan schilderen, zeker als het hout boven de 14 % vocht bevat. Dit had u beter 2 maanden terug kunnen doen (voor zover het toen droog was)
Als het watergedragen acrylaat is, dan kunt u met een biologische afbijtmiddel ( methyleenchloride vrij) aan de gang , laten intrekken en daarna met je plamuurmes afkrabben
 

Klus aruba

  • #3
Bedankt voor de reactie

De weersomstandigheden zijn hier niet het zelfde als momenteel in Nederland :D

Ik was afbijtmiddel helemaal vergeten! Inderdaad gaat dat supersnel. Ik zal er uiteraard goed voor moeten zorgen dat het niet op het andere verfwerk valt. Ik weet niet zeker of locaal biologisch afbijtmiddel te verkrijgen is. Het "normale" is volop te verkrijgen. Dit moet ook kunnen toch?


klus aruba
 

Mechas79

  • #4
Mazzelkont!!! :lol:
Methyleenchloride blijft het beste, ik heb de biologische nooit zelf getest, enkel klanten.
Gr vanuit het zeer koude Nederland.
Saludos

Mechas
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Er is een biologisch afbreekbare afbijt die perfect werkt kijk maar even in uw Pb.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu