Hoe ontluchtingspijp schoon te maken?

Meissie0908

  • #1
Een tijdje geleden heb ik een bericht geplaatst over het feit dat ons doucheputje borrelt nadat de wc boven is doorgetrokken na een zogenoemde "grote boodschap", en de rioollucht die vervolgens uit het doucheputje komt. Nu begint echter ook onze wastafelafvoer te borrelen, niet bij het doortrekken van de wc, maar na gebruik van de wastafel waarbij het water erg langzaam wegloopt, borrelt hij nog wel een paar minuten na. Ik begin ipv aan een verstopping meer aan een ontluchtingsprobleem te denken, en heb het idee dat de ontluchtingsbuis die op het dak uitkomt verstopt zit. Hoe controleer ik dit, en mocht hij verstopt zitten, hoe verhelp ik dat? Alvast bedankt.
 

Fiesiekus

  • #2
Heeft u n.a.v. het vorige bericht/antwoorden iets gewijzigd of aangepast?
 

Koen_vdg

  • #3
Eerst en vooral op zoek gaan naar een plaats waar je de buis kunt afnemen.

Als je de ontluchting eraf kan nemen kan je met zekerheid vaststellen of het die buis betreft.
Loopt het water meteen snel weg in de wasbak, dan is het stuk buis dat je hebt weggenomen verstopt. Probeer dan het afgenomen stuk te vervangen.

Loopt het niet weg, giet dan water in de ontluchtingspijp (richting afvoer) en kijk of dat water wegloopt. Loopt het over, dan zit de verstopping tussen het punt van afname en de afvoer; gooi daar dan meteen ontstopper in.

kan je het bovenste stuk niet vervangen, probeer dan vanop je dak, eventueel met wegnemen van het kapje (of een pan) ontstopper in de buis te gieten.

LET OP: wees voorzichtig als je ontstopper op een 'rare' manier in de buis moet kappen: morsen of opspattende druppels kunnen serieuze brandwonden opleveren.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Ik heb veel meer het idee dat u een verstopping heeft of een verzakking, of liggende leiding loopt tegen.

Haal er een ontstoppings bedrijf bij en laat de buis schoon spuiten, en evt. camera in spectie

Een vorm van voorvulling, zit dat douche putje wel een waterslot.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Koen_vdg schreef:
kan je het bovenste stuk niet vervangen, probeer dan vanop je dak, eventueel met wegnemen van het kapje (of een pan) ontstopper in de buis te gieten.
Dat is het allerlaatste wat je in je leven moet doen, de ontstopper komt bij een verstopping de wasbak uitsputteren, er moet maar iemand in de buurt staan, die is voor het leven getekend.
Leuk advies om met ontstopper en heet water het dak op te gaan :?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu